26 / 04 / 2024

dükkan kiraları koronavirüs

dükkan kiraları koronavirüs

Pandemi sürecinde mahkemeye başvuran bir restoran işletmecisi kirasında yüzde 50 indirim yapılmasına hak kazandı. Mahkeme Kovid-19'u olağanüstü durum olarak gördü ve iş yeri sahibine hak verdi. Karar Yargıtay aşamasından sonra emsal niteliği taşıyabilir. 

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Şehitkamil Belediyesi KDV'den muaf 7 dükkan satacak! 

Gaziantep İli Şehitkâmil Belediye Başkanlığı, Şehitkamil'de 7 adet dükkan satacak. İşte söz konusu ihale ile ilgili merak edilen detaylar...

Atlas Sanayi Sitesi Esenyurt'ta yükseliyor! Son 14 dükkan! Yarısı Peşin kalanı vade farksız taksitle!

Atlas Sanayi Sitesi 17 bin 508 metrekare arsa üzerinde Esenyurt'ta yükseliyor. Toplamda 30 adet dükkandan oluşan bu projeden 14 dükkan yarısı peşin kalanı vade farksız taksitle satılıyor. Peki Atlas Sanayi Sitesi dükkan fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, taraflardan birinin taşınmazın kullanımını teslim ettiği, karşı tarafın da bunun karşılığında bir meblağ ödemeyi kabul ettiği sözleşmelere deniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022...

Uğurlu Dükkan Home Villaları'na Kovid-19 talebi!

Yemyeşil doğa alanı ve gölü ile büyükşehirlerde yaşayanların kaçış yeri Sapanca’da konumlanan Uğurlu Dükkan Home Villaları, koronavirüs salgını sürecinde kalabalıktan uzak tatil yapmak isteyenlerin ilgi odağı oldu. 

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

Hangi şehirlerde dükkan kiraları yüzde 40 arttı? 

Pandemiyle beraber kalabalık şehirlerde yaşayan vatandaşların sahillere yönelmesiyle dev markaların da dükkan yatırım tercihleri değişti. Bu bölgelerde açılan dükkan sayısının fazla olması nedeniyle ticari gayrimenkul kiralarında yüzde 40 oranında artış yaşandı. 

Ankara Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam!

Ankara’nın tarihi alışveriş merkezlerinden biri olan Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam yapıldığı iddia edildi.

Koronavirüs Fransız şatolarını da vurdu! Fiyatlar düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Avrupa'daki emlak fiyatlarını da oldukça etkiledi. Fransa'daki şato ve malikanelerin fiyatları, virüs sebebiyle yüzde 15 ile yüzde 30 arası ucuzladı.

Gayrimenkul sektöründe koronavirüs dönemi!

Koronavirüs döneminde gayrimenkul sektöründeki değişimleri anlatan Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, ''Covid-19 virüsünün etkisi ile gayrimenkul yatırımı, alım satım gibi işlemler ikinci plana itilmeye başlandı'' dedi.

Koronavirüs salgını: İngiltere ve Galler'de 230 bin kiracı evsiz kalabilir!

Britanya'da koronavirüs salgını nedeniyle kiralarını ödeyemeyenlerin evden çıkarılmasını önleyen geçici düzenlemenin süresi 23 Ağustos'ta sona eriyor. Düzenlemenin devam etmemesi halinde 230 bin kiracının evlerinden çıkarılabilir.

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sebebiyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 

dükkan kiraları koronavirüs Haberi

dükkan kiraları koronavirüs

Bursa'da, koronavirüsü salgını sürecinde 23 bin TL tutarındaki dükkan kirasını ödeyemeyen restoran sahibi, kira bedelinin düşürülmesi istemiyle mahkemeye gitti. Bursa Bölge Adliyesi 4. Hukuk Dairesi de restoran sahibini haklı buldu ve kira bedelini, yüzde 50 indirerek, 11 bin 500 TL’ye düşürdü. Restoran sahibi de kararın Yargıtay süreci sonuçlanana kadar kirayı yarı oranda ödemeye başladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Nilüfer ilçesindeki restoranın, kira bedeli olan 23 bin TL’yi ödeyemeyen iş yeri sahibi avukatı aracılığıyla, kiranın düşürülmesi istemiyle Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Borçlar Kanunu´nun 138´nci maddesindeki 'Sözleşmenin yapıldığı sırada, taraflarca öngörülmeyen ve öngörülmesi de beklenmeyen olağanüstü bir durum ortaya çıkmasından dolayı sözleşmesinin yeni kurallara uyarlanması isteme' talebiyle yapılan başvuruyu Sulh Hukuk Mahkemesi reddetti.

OLAY BÖLGE ADLİYESİNE TAŞINDI

Restoran sahibinin avukatı Olcay Göçüm...