27 / 04 / 2024

Dünya Çimento Birliği

Dünya Çimento Birliği

OYAK Çimento, Nuh Çimento, MedCem Çimento gibi Türkiye’nin önde gelen çimento üreticilerinin Dünya Çimento Birliği Genel Kurulu'na katılması bekleniyor...

Küresel ham çelik üretimi ekim ayında yıllık yüzde 0,6 oranında yükseldi

Küresel ham çelik üretimi, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,6 yükselerek 150 milyon tona kadar çıktı. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), ekim ayı ham çelik üretim verilerini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları..

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye'de!

Dünya ÇimenTO Birliği'ne göre; 2023 senesinde çimentoda küresel talep çoğalmayacak, fakat maliyet yükselişleri nedeni ile çimento fiyatları çift haneli artmayı sürdürecek. Dünya Çimento Birliği (WCA) Direktörü Emir Adıgüzel, artan fiyatlara rağmen en ucuz çimentonun Türkiye’de olduğunu belirtti.

Sanayinin can damarında ham madde üretimi düştü

Korona virüs salgınıyla birlikte büyük bir darbe yiyen hammadde üretiminde, krizin atlatılmasıyla birlikte bir rahatlama yaşanırken, Dünya Çelik Birliği yaptığı açıklamada küresel ham çelik üretiminin yüzde 5,9 düşerek 158,1 milyon ton olarak kaydedildiğini açıkladı.

Trabzon Dünya Ticaret Merkezi için geri sayım başladı!

Trabzon'da yapılan Dünya Ticaret Merkezi inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı.

Dünya jet-seti Türkiye'den ev kiralayacak!

Dünya 'jet-seti'i ev kiralamada Türkiye'yi tercih ederek markalı konut projelerine yöneldi. Projelere en çok talep Rus, Avrupalı, Azeri ve Araplardan geliyor. 

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği yönetimine girdi!

Çelik sektörü, dünya pazarlarında bundan böyle daha güçlü olacak. ÇİB Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği'nin icra komitesi üyeliğine seçildi.

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeber, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi.

Türkiye'nin çimentocuları yurt dışı yatırımı için hazır!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ve DÜNYA Gazetesi tarafından organize edilen “Türkiye Ekonomisini İnşa Edenler” temalı Anadolu Buluşmaları’nın online panel serisinin ilki Erzurum ile yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeşil bir dünya için tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Çevre Günü mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum, ifadelerine yer verdi. 

İzmir Dünya Ticaret Merkezi için arsa tartışması!

İzmir'de yapılması planlanan Dünya Ticaret Merkezi projesinin inşaatına başlanamaması büyük tartışmalara neden oldu.

Dünya Çimento Birliği Genel Kurulu 5 Aralık’ta Londra’da toplanacak!

OYAK Çimento, Nuh Çimento, MedCem Çimento gibi Türkiye’nin önde gelen çimento üreticilerinin Dünya Çimento Birliği Genel Kurulu'na katılması bekleniyor...

Dünya Çimento Birliği Haberi

Dünya Çimento Birliği

Dünya Çimento Birliği Genel Kurulu, dünyanın dört bir tarafından gelecek delegelerin katılımıyla 5 Aralık’ta Londra’da yapılacak. Genel kurulda OYAK Çimento, Nuh Çimento, MedCem Çimento gibi Türkiye’nin önde gelen çimento üreticilerinin Türkiye’yi en üst düzeyde temsil etmesi bekleniyor.

Türk çimento üreticilerine övgü

Dünya Çimento Birliği Başkanı ve aynı zamanda dünyanın en büyük çimento şirketi CNBM’in CEO’su Song Zhiping, Genel Kurul ve Dünya Çimento Konferansı ile ilgili değerlendirme yaptı. Zhiping, "Küresel çimento piyasasında önemli bir yere sahip olan Türkiye çimento sektörünün, uluslararası arenada temsil edilmesi büyük önem taşıyor" dedi.

İhracat hamlesi bekleniyor

Türkiye çimento sanayi, Avrupa’nın en büyük üretim kapasitesine sahip. Sektörden büyük bir çimento ihracat hamlesi bekleniyor. 

Dünya Çimento Birliği, tamamı bağımsız çimento üreticilerinden oluşan, yaklaşık 1 milyar tonu aşan çimento üretim kapasitesiyle küresel çimento...