24 / 04 / 2024

Dünya Miras Listesinde olan ülkeler

Dünya Miras Listesinde olan ülkeler

Bursa'da Unesco'nun dünya miras listesine alınmanın heyecanı yaşanıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kültür turizminin günden güne öne çıktığını belirterek, "Projenin gelişimi önemli. Unesco'nun uzmanları gelip yerinde incelediler" dedi

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Müteahhitlikte dünya ikinciliği bu projelerle tescillendi!

Türkiye, küresel pazarda başlayan daralmaya rağmen “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde, 44 firma ile yer alarak dünya liginde Çin’in ardından ikinciliğini korudu.

Türk müteahhitleri 10 yıldır dünya 2'ncisi!

TMB, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesine giren firmaları ödüllendirdi. Türkiye, “Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi” listesinde dünya ikinciliğini korudu.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Katar'dan 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence!

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence verdi. Katar'daki Projeler ve Miras Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Zevadi: "Statların ve spor tesislerinin yapım maliyeti 12 yıla yayılmış şekilde yaklaşık 23 milyar Katar riyali tutuyor" dedi.

Suriye'deki Palmira Antik Kenti yıkıldı!

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Suriye'deki Palmira Antik Kenti'nin bir kısmı IŞİD tarafından yıkıldı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 10 yeni alan ekledi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.

Shennongjia Ormanı Dünya Miras Listesi'ne alındı!

Çin'in Hubei eyaletinde bulunan Shennongjia Orman Bölgesi dün İstanbul'da sona eren 40. Dünya Miras Konferansı'nda Dünya Miras Listesi'ne alındı.

İstanbul'daki Dünya Mirası Komitesi toplantıları ertelendi!

UNESCO'nun İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Mirası Komitesi toplantıları ileri bir tarihe ertelendi. 20 Temmuz'a kadar sürmesi beklenen toplantıların ne zaman ve nerede yapılacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Ürdün Petra Dünya Miras Alanı'nda dev yapı bulundu!

Arkeologlar, Ürdün'ün güneyindeki Petra Dünya Miras Alanı'ndaki kumların altına gömülü büyük bir yapı keşfetti. Yapı 245 metrekarelik platformdan oluşuyor.

Sur restorasyon sürecine girecek!

Başarılı operasyonlarının ardından Diyarbakır’ın Sur bölgesinde operasyonların son noktaya gelmesiyle birlikte gözler restorasyon sürecinde. Dünya miras listesinde yer alan bölgede ince işçilik yapılarak tarihi doku her yönüyle korunacak.

Amasya, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi hedefliyor!

Tarihi eserleri ve kültürel zenginlikleriyle Orta Karadeniz’in parlayan yıldızı Amasya, Unesco’nun Dünya Miras Listesi’ne girmeyi bekliyor. Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini adeta çağlar arası yolculuğa çıkarıyor.

Dünya Miras Listesinde olan ülkeler Haberi

Dünya Miras Listesinde olan ülkeler

Bursa'da Unesco'nun dünya miras listesine alınmanın heyecanı yaşanıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kültür turizminin günden güne öne çıktığını belirterek, "Bursa'nın tüm tarihinin ayağa kaldırılması, tüm dönemlerin ayağa kaldırılması konusunda çalışıyoruz. Bundan sonra UNESCO'nun tavsiyeleri doğrultusunda tarih başkentine yarışır şekilde diğer eksikleri tamamlayacağız" dedi. Altepe, Hanlar Bölgesi, Külliyeler ve Cumalıkızık'ın ardından dünya tarihinde okutulan bir merkez olan İznik'e de el attıklarını açıkladı.


Bursa'da ve 700 yıllık tarihi Osmanlı Köyü'nde Dünya Miras Listesi'ne girmenin sevinci yaşanıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 10 yılda tüm tarihi eserleri restore ettiklerini, 2012 yılında Unesco'ya teslim edilen dosyanın ilk toplantıda oy birliğiyle onaylandığını kaydederek, "Bizler mutlu olduk. Bursa artık tarihi bölgeleriyle birlikte Hanlar Bölgesi, külliyeleri ve Cumalıkızık ile dünya miras listesinde. Ülkemizdeki...