26 / 04 / 2024

düzce antik tiyatro

düzce antik tiyatro

Düzce'deki arkeolojik kazılar için 6 yıllık yüzey araştırma projesi hazırladıklarını belirten Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Nurperi Ayengin, yerleşim birimlerinin yerini tespit edeceklerini söyle

Düzce Kültür Merkezi açıldı!

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi görkemli açılış töreni ve sergilenen tiyatro gösterisi ile Düzcelileri büyüledi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başta olmak üzere Düzce protokolü de Kültür Merkezi açılışına katıldı.

Düzce Antik Tiyatro'da düzenleme çalışmaları başladı!

Konuralp’in tarihi alanlarında yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında “Antik Tiyatro”da da peyzaj düzenlemelerine başlandı.

Düzce Konuralp'e müze inşa edilecek!

“Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi” ve “Doğu Marmara Antik Kent Projesi” kapsamında Düzce Belediyesi Konuralp Sosyal Tesislerinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Deniz Gayrimenkul Düzce Kaynaşlı'daki 2 villanın değerleme raporunu yayınladı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Deniz Gayrimenkul Düzce Kaynaşlı' daki 2 villanın değerleme raporunu yayınladı.

Düzce'de 5 adet satılık arsa: 1 milyon 69 bin TL!

Düzce İli Gölyaka İlçesi'nde yer alan arsaların toplam bedeli 1 milyon 69 bin TL olarak belirlendi. Arsaların satışı 19 Ağustos 2014 günü saat 14:30'da yapılacak.

Düzce Teknopark Girişimci Merkezi hayata geçirildi!

Girişim Fabrikası, çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, 6 Mayıs 2014 tarihinde Düzce Üniversitesi ile bir protokole imza attı ve Düzce Teknopark Girişimci Merkezi’ni hayata geçirdi.

Düzce'de satılık dükkan: 2 milyon 744 bin 160 TL!

Düzce İli Merkez İlçesi'nde yer alan dükkanın toplam bedeli 2 milyon 744 bin 610 TL olarak belirlendi. Dükkanın satışı Düzce 3.İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Düzce'de 3 milyon 957 bin 590 TL'ye satılık tesis!

Düzce İli Merkez İlçes'nde yer alan tesisin toplam bedeli 3 milyon 957 bin 590 TL olarak belirlendi. Tesisin satışı Düzce 3.İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Düzce Camikebir Mahallesi Kentsel dönüşüm projesi 2015 sonunda tamamlanacak!

Kentsel dönüşüm kapsamında Düzce Camikebir Mahallesi 'nde çalışmalar başladı. Kentsel dönüşüm alanının çevresini kapatan ekipler çevrede önlem aldılar. Ekipler enkazı kaldırdıktan sonra kazı işlemlerine başlayacak.

Mehmet Keleş: Düzce'ye yeni bir çehre kazandıracağız!

Düzce'yi 30 Mart seçimlerinin ardından hummalı bir çalışma aldı. Ara sokaklarda dahi baş gösteren bu titiz çalışma gün geçtikçe büyüyor, Düzceliler her geçen gün farklı bir çalışmaya seyirci oluyor. Peki ya Düzce'yi hangi yenilikler bekliyor?

Düzce'de kazı yapan iş makinesi, doğalgaz hattını deldi!

Düzce Aziziye Mahallesi Çayır Sokağı'nda Nihat Yıldız'a ait arazide kazı yapan iş makinesi, yer altından geçen doğalgaz hattına zarar verdi. Delinen boru yarım saatlik çalışma ile onarıldı.

Düzce'de 6 adet satılık gayrimenkul: 3 milyon 34 bin TL!

Düzce İli Gölyaka İlçesi'nde yer alan gayrimenkullerin toplam bedeli 3 milyon 34 bin 475 TL olarak belirlendi. Gayrimenkullerin satışı Düzce 1. İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Düzce'de satılık gayrimenkul 2 milyon 320 bin 365 TL!

Düzce İli Merkez İlçesi'nde yer alan gayrimenkulün toplam bedeli 2 milyon 320 bin 365 TL olarak belirlendi.Gayrimenkulün satışı Düzce 2. İcra Dairesi tarafından yapılacak.

düzce antik tiyatro Haberi

düzce antik tiyatro


Karadeniz'in "Efes"i olarak bilinen, 1. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Konuralp beldesindeki antik tiyatroda kazı çalışmaları devam ediyor. Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin, Konuralp'teki kazı çalışmalarının 15 Temmuz'da başladığım söyledi. 


Ayengin, Konuralp Müzesi ve DÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nün ortaklaşa çalışmasıyla yürütülen kazıların antik tiyatronun sahne bölümünde devam ettiğini belirtti. Tiyatronun oturma yerlerinde bazı kaymalar olduğunu, bu bölümün desteklendikten sonra restore edilebileceğini anlatan Ayengin, "Tiyatro, sit alam olmadan önce burada 17 ev varmış. İnsanlar tiyatronun hem içinde hem de dışında ev yapmışlar. Kazılar sırasında bu evlerin temellerini de ortaya çıkarttık" dedi. Kazı çalışmaları sırasında tiyatronun giriş bölümünde Bizans dönemine ait olduğunu düşündükleri künklere rastladıklarım kaydeden Ayengin, bunları inceleyeceklerini dile...