26 / 04 / 2024

Düzce depremzede konutları

Düzce depremzede konutları

Türkiye’de örneği olmayan, umut veren bir ‘site’ bu. 1999 depreminde evsiz kalan Düzceli kiracılar bir araya geldiler, 17 yıl mücadele ettiler, kazandılar. Planlarını birlikte yaptıkları “mahallenin” inşaatında da bizzat çalışıyorlar.

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

TOKİ Düzce Merkez başvuruları 14 Mart'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Düzce Merkez projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi 14 Mart Pazartesi günü başlıyor.

TOKİ Düzce Merkez 100 bin konut kura çekimi bugün!

TOKİ Düzce Merkez 100 bin konut projesinde yer alan konutların hak sahipleri bugün yapılacak olan kura çekilişiyle belli olacak.

TOKİ Düzce Cumayeri projesinin kuraları çekildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tarafından Düzce'de hayata geçirilen konutların kura çekilişi gerçekleştirildi.

Düzce Gölyaka TOKİ 2019 başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Düzce Gölyaka Yazıpınar Mahallesi projesi kapsamındaki konutlar bugün satışa çıktı.

TOKİ Düzce Şekerpınar 2019 başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Düzce Şekerpınar 2019 projesinde yer alan konutlar bugün itibariyle satışa çıktı.

TOKİ Düzce Gölyaka başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Düzce Gölyaka Yazıpınar Mahallesinde yer alan konutlar için başvurular yarın itibariyle başlıyor.

TOKİ Düzce Camikebir kura çekilişi bugün yapılacak!

TOKİ Düzce Camikebir kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek. Projedeki konutların fiyatları 291 bin 527 TL ile 478 bin 193 TL arasında değişiyor.

TOKİ Düzce Camikebir son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Düzce Camikebir Konutları son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projede 138 adet konut bulunuyor.

TOKİ Düzce Camikebir başvuruları başlıyor!

TOKİ Düzce Merkez Camikebir projesi için başvurular bugün başlıyor. Projedeki konutlar için son başvuru tarihi 14 Temmuz olarak belirlendi.

TOKİ Düzce Gölyaka Yazıpınar'da konut teslimleri başlıyor!

Düzce Gölyaka Yazıpınar'da konut teslimleri başlıyor, projede yer alan konutların teslimleri 6 Mart 17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Düzce'ye yeni itfaiye müdürlüğü inşa edilecek!

Düzce belediyesi itfaiye müdürlüğü için yeni bir proje geliştirdi. Buna göre, Düzce merkez ve kalıcı konutlar bağlantı noktasında yeni bir itfaiye merkezi oluşturulacak.

Düzce Terminali için yeni yollar açılıyor!

Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali için çevre yol bağlantıları tamamlanıyor. Kalıcı konutlar ve D-100 üzerinden Haydar Gördebil caddesine uzanan yolun terminal bağlantısı için son bölüm tamamlanıyor.

Düzce depremzede konutları Haberi

Düzce depremzede konutları

Düzce’de bir gün geçirip de İstanbul’a dönerken, son bir buçuk yıldır gazeteci olarak hiç mutlu ve umutlu biriyle görüşmediğimi fark ettim. O gün Beyköy’de bir şantiyede toplanmış bu insanlar, üstelik 17 Ağustos depremiyle başlayan bir hikâyeyi nasıl umutlu hale getirebilmiş olabilirlerdi ki? Hiç kolay değil. Depremde resmi rakamlara göre 17 bin 480 kişi öldü, 133 bin 683 bina tamamen yıkıldı, 285 bin 211 ev hasarlıydı. Bu, 600 bin kişinin evsiz kaldığı anlamına geliyordu. 12 Kasım’da yeni bir deprem Düzce’den başlayarak bölgeyi bir daha sarstı. 845 kişi hayatını kaybederken 12 bin 389 ev de ağır hasarlı hale geldi. Zaman içinde prefabrik evlerden kalıcı konutlara geçildi geçilmesine, fakat bu hak sadece ev sahiplerine sunulmuştu. Evsiz kalan kiracılar ne yapacaktı?


Site değil mahalle

29...