24 / 04 / 2024

Düzce orman yangınları

Düzce orman yangınları

Düzce'de orman yangını çıktı. Düzce'de fındık bahçesinde çıkan yangının ormana sıçraması sonucu 4 dönümlük alan zarar gördü. Çevredekilerin müdahalesi yetersiz kalınca Konralp Belediyesi itfaiye ve Orman İşletmesi ekiplerine haber verildi...

İl Özel İdare'den Düzce'de satılık arsa!

Bolu Özel İdaresi Turizm Madencilik, İnşaat, Orman Ürün. San. ve Tic. A.Ş., Düzce Akçakoca'da yer alan 3 bin metrekarelik arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 28 Kasım'da yapılacak.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

Hükümet sosyal medya düzenlemesine son şeklini verdi! 2007 yılındaki yasadan sonraki en kapsamlı düzenleme

Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları esnasında sosyal medyada yapılan haber, yorum ve eleştirilerin ardından gündeme gelen sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi.

Son Dakika!... Hatay’da gece yarısı orman yangını çıktı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ormanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ve Orman bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Orman yangınları ve seller DASK kapsamına giriyor! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Orman yangınlarından zarar gören evler sigorta kapsamında mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının sigorta kapsamında olup olmadığı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazilerine ve tahrip olan alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Düzce'de sel felaketi! Çok sayıda ev yıkıldı!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Düzce'ye yılda yağan yağışın dörtte biri düştü. Bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

Düzce'ye millet bahçesi ve orman parkı sözü!

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı eski Sanayi Bakanı Faruk Özlü, “Merkezde bir taşlaşma sorunu yaşanıyor. Çok konut var. İki büyük park planlıyoruz; biri millet bahçesi, diğeri orman parkı” diye konuştu.

Düzce orman yangınları Haberi

Düzce orman yangınları

Konuralp Mahallesi Meşelik mevkisinde Hikmet Çetin'e ait fındık bahçesinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, bahçenin bitişiğindeki ormanlık alana sıçradı. 


Çevredekilerin müdahalesi yetersiz kalınca Konralp Belediyesi itfaiye ve Orman İşletmesi ekiplerine haber verildi.


Ekiplerin yarım saatlik müdahalesiyle söndürülen yangında 4 dönümlük meşelik zarar...