19 / 04 / 2024

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazilerine ve tahrip olan alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, orman yangınlarından etkilenen tarım arazilerine ve tahrip olan alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gürer, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sn. Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- 2020 yılında yangına maruz kalan tarım ve orman alanlarının hektar ölçümü nedir?

2- Yangına maruz kalan tarım alanlarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmalar nelerdir?

3- 2020 yılı tarım alanlarında yaşanan yangınlardan dolayı ürün kaybı ve bu ürünlerin maddi kayıp bedeli ne kadardır? Orman yangınları nedeni ile zarar gören alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalarda işçi olarak çalıştırılan kişiler geçici işçi midir? Geçici işçilerin sürekli işçi kadrosuna alınması düşünülmekte midir?

5- 2016 yılından itibaren orman yangını sonucu tahrip olan alanlar içerisinde, tekrardan 
ağaçlandırılan ancak verim alınamayan orman alanı miktarı ne kadardır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön