18 / 04 / 2024

E-Mak asfalt geri dönüştürüyor

E-Mak asfalt geri dönüştürüyor

Ratech adı verilen yeni sistemle hurda asfalt yavaş yavaş ısıtılarak belli işlemlerden geçiriliyor. Bu sayede eski asfaltın tümü tekrar yüksek kalitede kullanılabilir hale geliyor

Arçelik 8 yılda 1,65 milyon atık eşyayı geri dönüştürdü

Arçelik, 15’inci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Şirket, 2014-2022 yılları arasında, 1,65 milyon atık elektrikli ve elektronik eşyayı geri dönüştürdü.

EYT Yasası Kapsamında Emeklilere 29 Bin TL Geri Ödeme: Tek Dilekçe İle Başvuru Yeterli!

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte, bazı emeklilerin geri ödeme yapılacak tutarı 29 bin TL'ye kadar çıkacak. Bu tutarı alabilmek için tek bir dilekçe yeterli olacak.

Tam 5 yıldır peş peşe ödediğiniz o paralar resmen geri veriliyor! 2023 paralarını sakın kaçırmayın!

Tam 5 yıldır peş peşe ödediğiniz o paralar resmen geri veriliyor... 2023 paralarını sakın kaçırmayın...

Çalışanlar hemen e-devlete baksın! Toplu paranız geri ödenecek!

Özel sektör çalışanları hemen e-devletine baksın. Birikmiş toplu paranız geri ödenecek. İşte detaylar!

e-Devlet Hesabınızı kontrol edin, birikmiş paranızı geri alın!

Eğer e-Devlet'e erişiminiz varsa, unutulmuş olabilecek bir miktar paranız olduğunu bilmelisiniz! Birçok insan bunun farkında değil ama sadece bir tıklama ile binlerce liranızı geri alabilirsiniz.

Apple'da sular durulmuyor! Şimdi de eski çalışanı teknoloji çalmaya çalışmak ve Çin'e kaçmakla suçladı

ABD Adalet Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, eski bir Apple Inc mühendisini şirketin sürücüsüz arabalar da dahil olmak üzere otonom sistemlerle ilgili teknolojisini çalmaya çalışmak ve ardından Çin'e kaçmakla suçladığını söyledi.

Elinde euro olanlar gardınızı alın! Geri sayım başladı! Avrupa Merkez Bankası peş peşe açıkladı!

Euro için Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor. Geri sayım başladı. Avrupa Merkez Bankası peş peşe açıkladı! Elinde euro olanlar gardınızı alın.

Altın fiyatlarında geri vites! Bu rakamları görenler şoka girdi! Yatırımcılar ters köşe oldu! Altında son durum!

Altın fiyatları geçen hafta rekor üstüne rekor kırarken bugün geri vites yaptı. Bu rakamları görenler şoka girdi! Yatırımcılar ters köşe oldu! Altında son durum!

Borcu olanlar dikkat! Ziraat, TEB, Garanti BBVA, ING peş peşe duyurdu! 12 ay geri ödemesiz kredi, borç erteleme...

Deprem bölgesinde mağduriyet yaşayan vatandaşlar için bankalar da yeni adımlar atıyor. Borcu olanlar dikkat! Ziraat, TEB, Garanti BBVA, ING peş peşe duyurdu! 12 ay geri ödemesiz kredi, borç erteleme...

Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehirde yıkımlara neden oldu. Depremlerin ardından Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen tek tek açıkladı! 

Altın bir adım geri attı! 1 gram bile altını olanlar acil bakın! Yatırımcılar ters köşe oldu! Güncel altın fiyatları

Altın fiyatları Fed faiz kararı sonrası bir adım geri attı. Düne kadar rekor denemeleri yapan gram altın dünkü faiz kararı sonrası yatırımcıları ters köşe yaptı. Peki bugün gram altın ne kadar? 1 gram bile altını olanlar acil bakın! 15 Aralık 2022 Güncel altın fiyatları.

Emekli promosyonunda buz gibi duş! Eğer bunu yapmazsanız paranız geri alınır! 9 bin 10 bin TL fark etmez

Emekli vatandaşlar geçtiğimiz aylardan bu yana en yüksek emekli promosyonu almak adına birbirleriyle kıyasıya yarışıyorlar. Fakat uzman isimden emekli vatandaşlara yönelik çok önemli bir uyarı geldi. Eğer bu önerilen şeyi yapmazsanız emekli promosyonunuz geri alınabilir...

Emekli promosyonlarında Eylül depremi! Emekli promosyonları geri çekildi! Bu bankalar peş peşe duyurdu! Çok acilen bakın

Emekli promosyonlarında Eylül deprem yaşanıyor. Emeklilere verilen promosyonlar geri çekildi. Bu bankalar peş peşe duyurdu. İşte detaylar...

E-Mak asfalt geri dönüştürüyor Haberi

E-Mak asfalt geri dönüştürüyor

Türk şirketleri artık kendi teknolojileriyle de dünya arenasında boy göstermeye başladı. Bursa merkezli Simge Group'un asfalt tesisleri şirketi E-Mak'ın geliştirdiği asfalt geri dönüşüm sistemi, 13-15 Haziran 2012 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Avrupa Asfalt Kongresi'nde dünyaya tanıtımı yapılacak 8 yeni teknolojiden biri olarak seçildi. Dört yılda bir, farklı bir ülkede düzenlenen kongre, asfalt konusunda tek otorite konumunda. Burada tanıtılan yenilikler tüm dünyada kabul görüyor.


Dünyada yılda 1,6 milyar ton asfalt üretimi yapılıyor. Bunun için 1,5 milyar ton civarında agrega (taş-mıcır) kullanılıyor. 2010 yılı verilerine göre ise dünya çapında yollardan 123,5 milyon ton asfalt söküldü. Türkiye'deki rakam ise 2,4 milyon ton. Geçmişten beri kullanılan teknolojiyle eski asfaltların geri dönüşümü çok zahmetli ve yüksek enerji gerektiriyor. Tekrar kullanılır hale getirilen asfaltın kalitesi de...