25 / 04 / 2024

EBRD türkiye yatırımaları

EBRD türkiye yatırımaları

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Sir Suma Chakrabarti, Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyerek, Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki şirketlerle çalışabileceklerini belirtti.

Türkiye yatırım cenneti haline geliyor! Dev şirketler bir bir yatırım planlarını açıklıyor!

Dünya çapında yaşanan kriz ortamında devler rotasını Türkiye’ye çevirdi. Milyar dolarlık dev yatırımlarla ülkemize gelen dünyaca ünlü firmalar açtıkları yeni işletmeler ile binlerce kişiye iş kapısı aralayacak.

Türk yatırımcılar gayrimenkulde İngiltere'yi tercih etti!

Türkiye Gayrimenkul Fiyat Endeksinde yer alan verilere göre; Türk yatırımcılar son üç çeyrekte gayrimenkul yatırımında İngiltere'ye yöneldi.

Yabancılar konut yatırımlarında Türkiye’den vazgeçmiyor!

Yabancılara konut satışı geçen senenin aynı dönemine artış gösterirken, hali hazırda yatırım yapan yabancılar da Türkiye yatırımlarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor.

Türkiye yatırım önceliklerini belirledi!

Türkiye'nin kamu kaynaklarının önümüzdeki 3 yıllık dönemde kullanılacağı öncelikli sektör ve projeler belli oldu.

Türk yatırımcılardan Haiti'ye inşaat ve enerji yatırımı!

Haiti Dışişleri Bakanı Claude Joseph yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelişmiş ve cömert bir ülke olduğuna değinerek, ülkesine inşaat ve enerji gibi birçok sektörde Türk yatırımcıların geldiğini söyledi.

Berat Albayrak: Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam edecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 2017'de iş yapma kolaylığı endeksinde Türkiye'nin 190 ülke arasında 60'ıncı sıradayken bugün 33'üncü sırada olduğunu dile getirerek, "Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam edecek." dedi.

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

Radisson Hotel Group Türkiye yatırımlarına devam edecek!

Radisson Hotel Group 2020'de Bodrum'da üst sınıf lüks otel markası Radisson Collection ile Türkiye pazarındaki yerini güçlendirirken, Türkiye'nin en büyük 10 şehrinde yatırımlara devam edecek

Cibuti hükümetinden Türk yatırımcılara davet! 

Türkiye Cibuti Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya, Cibuti’de 15 kadar Türk şirketinin olduğunu belirtti. Şahinkaya, Türk Özel Ekonomi Bölgesi alanında çalışmaların başlaması için de Türk yatırımcıların beklendiğini belirtti...

Çin'in Türkiye yatırımı son 5 yılda yüzde 120 arttı! 

GYODER üyesi, Helmann Consturaction firması Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Selman Özgün, Türkiye'deki yabancıya konut satışlarına ilişkin konuştu. Özgün, son 5 senede Çin'in Türkiye yatırımlarında yüzde 120 oranında artış yaşandığını belirtti...

Ekvador: Türk yatırımcıları bekliyoruz!

Ekvador'un Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Barcos, Türkiye ve Ekvador arasında birçok ticaret fırsatı olduğunu ve Türk yatırımcıları beklediğini söyledi.

Orta Asyalı iş adamlarının Türkiye yatırımları yüzde 341 arttı!

Orta Asya'dan gelen iş adamları Türkiye'ye yatırım yapma yarışına girdi. Yılın ilk çeyreğinde Orta Asya ülkelerinden Türkiye'ye yatırım yapan firma sayısı yüzde 341 arttı.

Arapların Türkiye yatırımları devam edecek!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Bürosu temsilcisinin katılımıyla, DEIDIN şirketi Türkiye'deki Arap yatırımlarının başarısını kutladı.

EBRD türkiye yatırımaları Haberi

EBRD türkiye yatırımaları

Gayrimenkul sirketi Nef, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla (EBRD) ortak olarak Türkiye’de konut üretmek için geçtiğimiz hafta Londra’da imza atmıştı. EBRD Başkanı Sir Suma Chakrabarti, imzaların ardından Türkiye’ye bakışları ve planları konusunda soruları yanıtladı. Banka olarak 2016 yılında Türkiye’de 43’ten fazla projeye 1.9 milyar Euro yatırım yaptıkları belirterek “Türkiye’de bugüne kadar toplam 7 milyar Euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Türkiye bizim yıllık ticaret hacmimiz ve yatırım portföyümüz açısından operasyon yürüttüğümüz en büyük ülkedir. Türkiye bizim için bu yıl da 1 numara olacak” dedi.


Gazete Habertürk'ten Esin Tümer'in haberine göre Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini de belirten Chakrabarti, “Türkiye’deki ekibimiz çalışmaları izliyor. Fon bünyesindeki şirketlerle çalışabiliriz. Biz de yeni bir fon kurduk. Bu fona Çin ve Azerbaycan...