26 / 04 / 2024

Türk yatırımcılardan Haiti'ye inşaat ve enerji yatırımı!

Türk yatırımcılardan Haiti'ye inşaat ve enerji yatırımı!

Haiti Dışişleri Bakanı Claude Joseph yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelişmiş ve cömert bir ülke olduğuna değinerek, ülkesine inşaat ve enerji gibi birçok sektörde Türk yatırımcıların geldiğini söyledi.



Haiti Dışişleri Bakanı Claude Joseph, resmi ziyaret kapsamında Haiti'ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Joseph, Bakan Çavuşoğlu'nu Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise tarafından Milli Saray'da ağırlamaktan duydukları memnuniyete değindi.

Haiti depreminde Türkiye'nin yardıma koşan ülkelerden olduğunu anımsatan Joseph, Türkiye'nin koronavirüs salgını kapsamında 3 ventilatör desteğinde bulunduğunu dile getirerek "Zor zamanlarında Türkiye Haiti'ye yardım ediyor. Yeni tip koronavirüs salgınında da Türkiye desteğini esirgemedi." dedi.

Joseph, bugünkü görüşmelerin sonucunda 7 anlaşma imzalandığını ve ekonomik, siyasi iş birliği, doğal afet yönetimi, ulusal arşivler ile diplomasi akademilerinin desteklenmesi gibi birçok konuda da mutabık kalındığını söyledi.

Diğer bir yandan bilimsel, kültürel ve sağlık alanlarında iş birliği yapma fırsatlarını da değerlendirdiklerini belirten Joseph, iki ülke ilişkilerini güçlendirmek için gösterdiği çabalardan dolayı Bakan Çavuşoğlu'na teşekkürlerini sundu.

Joseph, Türkiye'nin gelişmiş ve cömert bir ülke olduğuna değinerek, ülkesine inşaat ve enerji gibi birçok sektörde Türk yatırımcıların geldiğini dile getirdi. 
 


Geri Dön