29 / 03 / 2024

Ebubekir Efendinin mezarı satıldı mı

Ebubekir Efendinin mezarı satıldı mı

Ebubekir Efendi'nin mezarının bulunduğu arazinin satışı, Güney Afrikalı Müslümanların ve toprak sahibi bazı aile üyelerinin tepki göstermesi nedeniyle iptal edildi.

36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda 'delil karartma' iddiası! Vali izni olmadan yapılıyor...

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen 36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı davasında il duruşma bile görülmeden bölgedeki iş makineleri vatandaş tarafından tepkiye neden oldu. Delil mi karartmaya çalışılıyor?

269 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhitten çıldırtan açıklama: Çökmedi yan yattı!

'Cennetten köşe' vaadiyle satılan ve yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi verdiği ifadede ''Rönesans Rezidans yan yattı, herhangi bir çökme olmadı" dedi

1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi için şok açıklama! Ölen inşaat mühendisini suçladılar!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminde 1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nin L blokunun ilk duruşmasında sanıklar ölen inşaat mühendisini suçladı.

İBB açıkladı! İstanbul'un en pahalı mezar yeri belli oldu...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi tarafından yapılan açıklama kapsamında, belirlenen tarifeye göre, şehirdeki boş mezar yeri ücretlerinin, bulunduğu gruba göre 4 bin 470 lira ile 69 bin 770 lira arasında değiştiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Hatay'da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

Hatay'daki depremde 370 kişiye mezar olan Emlak Bank Konutları'nı inşa eden şirketin beş ortağından, AK Parti'ye yakın olan ikisine deprem bölgesinde konut ihalesi verildiği ortaya çıktı.

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Depremde 52 kişiye mezar olan bina ile ilgili kahreden detay!

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkılan ve 52 kişinin yaşamını yitirdiği apartmana ilişkin 5 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Depremde 52 kişiye mezar olan binanın yapımında yönetmeliklere uyulmadığı öğrenildi.

Binlerce kişiye mezar olmuştu! Rönesans Rezidans ile ilgili beklenen haber geldi! Flaş gelişme...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da binlerce kişiye mezar olan ve "Cennetten bir köşe" sloganıyla pazarlanan Rönesans Rezidans ile ilgili flaş gelişme yaşandı.

44 kişiye mezar olmuştu! İşte Kahramanmaraş'taki Saitbey Sitesi’nin 'intihar' gibi bilirkişi raporu!

6 Şubat tarihindeki depremlerde Kahramanmaraş'ta yıkılan ve 44 kişiye mezar olan Saitbey Sitesi'nin bilirkişi raporunda imar suçu ortaya çıktı. İşte o rapordaki detaylar...

Yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın son bloğu da yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi bölgede devam ederken enkaz kaldırma işlemleri hızşa devam ediyor. Yüzlerce kişiye mezar olan 250 konutluk Rönesans Rezidans'ın son blogu da yıkıldı.

Ebubekir Tivnikli kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Kaç yaşında? 

Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Tivnikli kimdir? Kaç yaşında? Ebubekir Tivnikli daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Ebubekir Tivnikli'nin eğitim hayatı nasıldı?

Ebubekir Şahin kimdir?

Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi Ebubekir Şahin kimdir? Ebubekir Şahin kaç yaşında? Ebubekir Şahin daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte ayrıntılar...

Arsa değerleri fırladı mezar yerleri ateş pahası oldu! İşte o ildeki mezar yeri fiyatları

Pandemi ve ardından patlayan savaş nedeniyle Ruslar ve Ukraynalılar başta olmak üzere yabancıların en fazla tercih ettiği şehirlerden biri olan Antalya'da mezar yeri fiyatları uçtu.

Ebubekir Efendinin mezarı satıldı mı Haberi

Ebubekir Efendinin mezarı satıldı mı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Güney Afrika’da Osmanlı alimi Ebubekir Efendi'nin mezarının yer aldığı arazinin satışı, toplumdan gelen tepki sebebiyle iptal edildi.

Güney Afrika’nın turizm kenti Cape Town’un en görkemli yerlerinden birinde yer alan arazi, toprak sahipleri tarafından yaklaşık 7 milyon TL'ye açık arttırma ile satışa çıkarıldı.

Güney Afrikalı Müslümanların ve toprak sahibi bazı aile üyelerinin arazinin satışına büyük tepki göstermesi sonucunda satışı organize eden firma açık arttırmayı iptal etti.

Satışı organize eden Cleramart Açık Arttırma Firması'nın yaptığı açıklamada, “Şirketimiz, Güney Afrika’nın en eski Müslüman mezarlığının içinde bulunduğu arazinin satışının yapılacağı açık arttırmayı toplumdaki hassasiyetten dolayı iptal etmiştir.” ifadesi yer aldı.

Açıklamayı gerçekleştiren şirket direktörü Andrew Koch, arazinin tarihi önemi ve toprak sahibi olan aile içindeki anlaşmazlıktan habersiz olduklarını belirterek “Şirketimizin, Güney...