19 / 04 / 2024

ecrimisil kira farkı

ecrimisil kira farkı

Hazine taşınmaz malının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarece talep edilen tazminatına ecrimisil deniyor. Peki ecrimisil kira mıdır?

Kira uyarlama ve kira tespit davası arasındaki 4 fark!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında soğuk rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira uyarlama ve kira tespit davası arasındaki farkları merak ediyor. İşte kira uyarlama ve kira tespit davası arasındaki 4 fark...

Kira geliri vergisinde bu şekilde indirim yapılıyor: 2023'te 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenler dikkat!

Kira gelirleri için beyanname dönemi bugün itibarıyla başladı. Peki kira geliri beyanında gerçek gider ile götürü gider arasındaki fark ne? Kira geliri vergisinde nasıl indirim yapılır? İşte merak edilenler...

İstanbul'daki ortalama kira ile Manhattan'da tek odalı bir ev bile tutulamaz! Kiralar neden bu kadar yüksek?

Manhattan'daki ve İstanbul'daki kira fiyatları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yaptığı "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı" açıklamasından sonra gündeme geldi. Peki fark ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir? Ev sahipleri ve kiracılara şok!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira tespiti ile uyarlamanın farklarını ve iki durumun nasıl dava konusu olacağını merak ediyor. Peki kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir?

Konut kira fiyatlarında fren patladı! Güncel kira fiyatları eski kiracıları 4'e katladı!

Konut kira fiyatları, okulların açılması ile yoğun bir döneme geçti. Kira fiyatları yüksek olduğu için kimse evini değiştirmeyi tercih etmezken, eski kiracılar ile güncel kira fiyatları arasındaki fark neredeyse 4 katına çıktı.

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri bunu da yaptı: Ya evi boşalt ya da farkı öde!

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri yeni bir yol buldu. Kiracılardan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip alacaklı davası açan ev sahibi  ''ya geçmiş farklı öde ya da evi boşalt' diyerek kiracılarından yüksek kira talep ediyor.

Kiracıların masraflarına çözüm! İki kira bedeli yardım! İşte detaylar!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıklar son dönemin en çok konuşulan konularından biri de oldu. Eski kiracı ile yeni kiracıların ödedikleri kira bedelindeki fark enflasyon yüzünden artınca bir bedel konusu gündeme geldi.

Memurlar için dikkat çeken talep! Büyük şehir farkı mı geliyor?

Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Yusuf Yazgan, artan konut ve kira fiyatlarına değindi ve büyük şehirlerde yaşayan memurlara ‘büyük şehir farkı’ verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Geçmiş kiralarda...

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu, bugünkü köşesinde geçmiş kira dönemi artış bedelini ve Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı avukat Ali Güvenç Kiraz'ın konuyla ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Oya Armutçu'nun 'Kira farkına dikkat' başlıklı yazısı... 

Ev sahibi geçmişe yönelik kira zammı isteyebilir mi?

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek'ın geçmişe yönelik kira zam farkı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Şimşek'in o yazısı...

Kira tespiti ve kira uyarlamasının farkı nedir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kira tespiti ve kira uyarlaması terimlerinin kullanıldığını belirten okuyucu, aralarında ne fark olduğunu sordu.

Kira ödemesi ertelenen otellerden alınacak kamu alacağı miktarı TBMM'de!

7319 sayılı Kanun'un 7. maddesi kapsamında kira ve ecrimisil ödemeleri ertelenen otellerden alınması gereken toplam kamu alacağı miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Turizm tesislerinin kira ödemeleri 1 yıl ertelendi!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri 1 yıl süreyle ertelendi.

ecrimisil kira farkı Haberi

ecrimisil kira farkı

Ecrimisil kira mıdır?

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olarak tanımlanıyor.


Ecrimisilin alındığı kimselere işgalci deniyor. İşgalciler; Kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilerdir. Peki, ecrimisil kira mıdır?


Kira bedeli ile karıştırılan ecrimisil kira bedeli olmayıp, taşınmazın izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat olarak karşımıza çıkıyor.


Ecrimisil bedellerinin tahsil edilmesi, taşınmazdaki kullanımın devamı hakkını vermiyor. İkinci ve müteakip defalar ecrimisil tahsil edilmiş olması, Kanun ve...