28 / 03 / 2024

ecrimisil ödeme bedeli

ecrimisil ödeme bedeli

İşgalciye tapuya ilişkin bir hak sağlamayan Ecrimisil geçmişe ilişkin alınan işgal tazminatıdır. Peki ecrimisil bedeli nasıl belirlenir? Ecrimisil bedelini belirleyen koşullar nelerdir? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor..

Avukat Tarık Çakmak kiracıları uyardı: Üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz!

Avukat Tarık Çakmak, kiracıları kiralarını ödeme konusunda uyararak, kira bedeli aksi kararlaştırılmadıkça kiraya verene ödenmesi gerektiğini belirtti.

Turizm tesislerinin kira ödemeleri 1 yıl ertelendi!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri 1 yıl süreyle ertelendi.

Şehir hastaneleri için 752.7 milyon TL kira ve hizmet bedeli ödenecek!

CHP Milletvekili Fikret Şahin’in yaptığı hesaba göre, kamu özel işbirliği modelli şehir hastanelerinde yatak başı maliyet 24 milyon TL'ye ulaşacak. Hastaneler için 25 yıl boyunca kira ve hizmet bedeli adı altında yapılacak ödeme tutarı 752 milyar 794 milyon TL olacak. 

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

TOKİ Kayaşehir ödeme seçenekleri 2017!

TOKİ Kayaşehir ödeme seçenekleri arasında 144 aya kadar vade imkanı bulunuyor. TOKİ Kayaşehir projesine başvuru için 5 bin TL katılım bedeli veriliyor...

Kağıthane DKY On güncel ödeme kampanyası!

DKY On Kağıthane projesinde 80 aya kadar sıfır faizle ödeme yapılabiliyor. DKY İnşaat imzası taşıyan DKY On Evleri 200 milyon TL yatırım bedeli ile hayata geçirildi...

İzmir Balçova'daki arsa mağdurlarına ecrimisil müjdesi!

Balçova’daki “arsa mağdurları”nın avukatı M. Kemal Turan müjdeyi verdi. Turan, AİHM’in, otoyol yapımında kamulaştırma bedeli verilen bin kişiye, ecrimisil ödenmesi kararını aldığını bildirdi.

İzmir Kınık TOKİ Evleri ödeme seçenekleri!

İzmir Kınık TOKİ Evleri ödeme seçenekleri kapsamında 180 aya kadar vade imkanı sağlanıyor. Fiyatların 112 bin 750 TL'den başladığı projede 2+1'lerin başvuru bedeli 4 bin TL'den başlıyor.

Gaziantep Islahiye Fevzipaşa TOKİ emekli başvuru bedeli!

TOKİ Gaziantep Islahiye Fevzipaşa'da 31 tane daire satışa çıkıyor. Projede 240 ay vade imkanı ile ödeme yapılabiliyor. Peki Gaziantep Islahiye Fevzipaşa TOKİ emekli başvuru bedeli ne kadar?

TOKİ Ağrı Merkez Fırat Mahallesi başvuru bedeli!

TOKİ Ağrı Merkez Fırat Mahallesi'nde 650,48 TL taksitle ödeme yapılabiliyor. Projede 180 ay vade imkanı sağlanıyor. Peki TOKİ Ağrı Merkez Fırat Mahallesi başvuru bedeli ne kadar?

Zonguldak Çaydeğirmeni TOKİ 3. Etap başvuru bedeli!

Talep örgütlemesi yöntemiyle geliştirilen TOKİ Zonguldak Çaydeğirmeni 3. Etap'ta 723,50 TL taksitle ödeme yapılabiliyor. Peki Zonguldak Çaydeğirmeni TOKİ 3. Etap başvuru bedeli ne kadar?

Kartal Dumankaya Horizon ödeme planı!

Kartal Dumankaya Horizon ödeme planı kapsamında yüzde 25 peşinatta, kalan konut bedeli için 120 ay vade imkanı sağlanıyor.

Halkalı Tema İstanbul ödeme koşulları!

Daire büyüklüklerinin 68 metrekareden başladığı proje toplam 3 bin 351 adet daireden meydana geliyor. Halkalı Tema İstanbul ödeme koşulları kapsamında bedeli banka kredisi ile ödenebiliyor.

ecrimisil ödeme bedeli Haberi

ecrimisil ödeme bedeli

Ecrimisil bedeli nasıl belirlenir?


Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olan ecrimisil bedeli nasıl belirlenir?


Ecrimisil tespit ve takdir edilirken, Hazine taşınmazının değerini etkileyebilecek; imar durumu, yüzölçümü, niteliği, verimi (Tarım arazilerinde), alt yapı hizmetlerinden yararlanıp yararlanmadığı, konumu, işgalden önceki haliyle kullanılması halinde getirebileceği gelir gibi her türlü objektif ölçüler dikkate alınarak rayiç değer tespit ediliyor.


Ecrimisilin tespit ve takdirinde, İdarenin zarara uğrayıp uğramadığına, işgalcinin kusurlu olup olmadığına ve taşınmazın işgalci tarafından kullanım şekline bakılmaksızın İdarenin bu taşınmazdan işgalden önceki hâliyle elde edebileceği muhtemel gelir esas alınıyor. İşgalden önceki haliyle...