19 / 04 / 2024

Edirne köprüleri

Edirne köprüleri

Edirne 'nin en doğal mekânlarında yer alan köprüler asırlardan beri insanlara hizmet ediyor. Günümüzde insan ve araç geçişlerine imkân sağlayan köprüler, karanlığa mahkûm olmuş durumda.

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

Otoyol ve köprüler belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak!

Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Özel yazılımların devreye alınması ile geçilecek sistemde, vatandaşlar belli gün ve saatlerde otoyolları ve köprüleri daha ucuza kullanabilecek.

Malatya Kömürhan ve Tohma köprüleri Aralık'ta açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Önemli projelerden bir tanesi olan dünya için de örnek projelerden bir tanesi Kömürhan Köprüsü ve Tohma Köprüsü'nü inşallah aralık ayında açmak için bütün ekibimizle burada olacağız." dedi.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Kanal İstanbul'un köprüleri 15.5 milyar TL'ye mal olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir tweet paylaştı. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a yapılacak 8 köprünün maliyetinin 15.5 milyar TL olduğunu söyledi...

İtalya'nın köprüleri teker teker çöküyor!

İtalya'da son 3 senede 5 köprü ve viyadüğün çökmesi, bu yapıların güvenliğine ilişkin tartışmalara neden oldu.

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Çin'de otoyol ve yüksek hızlı demiryolu köprüleri artıyor!

Çin Ulaştırma Bakanlığı başmühendisi Zhou Wei, Çin'in Hubei Eyaletinin başkenti Wuhan'da düzenlenen uluslararası köprü fuarında ülkedeki yüksek hızlı tren hattının toplam uzunluğunun 2025 yılında 38 bin kilometreye yükseleceğini söyledi..

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

İşte köprülerle değerlenen 81 bölge!

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin yaptığı araştırmaya göre Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprüleri, geçtikleri bölgeler ile bağlantı yollarının uzandığı toplam 81 bölgeye çoktan değer kattı.

Sakarya Taşburun ve Yongalık Köprüleri açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yapımı tamamlanan Akyazı Yongalık ve Taşburun Köprüleri’yle ilgili açıklama yaptı, işte o açıklama....

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

Edirne köprüleri Haberi

Edirne köprüleri


Osmanlı Devleti'ne 92 yıl başkentlik yapmış olan Edirne'de bu dönemden kalma onlarca tarihi eser bulunuyor. Dikkat çeken eserlerin bir kısmını köprüler oluşturuyor. Edirne sınırlarından geçen Meriç, Tunca ve Ergene nehirleri üzerinde 11 adet köprü yer alıyor. Edirne ile Karaağaç ve Yıldırım Mahallesi'ni birbirine bağlayan köprülerden Meriç ve Tunca her yıl yüz binlerce insan tarafından ziyaret ediliyor. Şehrin en doğal mekânlarında bulunan köprüler asırlardan beri insanlara hizmet ediyor. Günümüzde insan ve araç geçişlerine imkân sağlayan köprüler, karanlığa mahkûm olmuş durumda. 

Nehirler üzerinde bir bilezik gibi duran köprüler, havanın kararmaya başlamasıyla birlikte karanlığa gömülüyor. Sadece araç ışıklarıyla aydınlatılan köprülerin, karanlıktan kurtulması için başlatılan projeler sonuçsuz kaldı. Yaklaşık 14 yıldan bu yana köprülerin aydınlatılması için çeşitli projeler geliştirildi. Ancak bunların hiçbirisinden bir sonuç...