19 / 04 / 2024

Edirne su taşması

Edirne su taşması

Bulgaristan, Tunca ve Meriç nehirlerindeki su seviyesinin rekor düzeye ulaşması nedeniyle " kırmızı alarm " ilan etti. Nehir ve barajlardaki su seviyesinin kritik düzeye ulaştığı bildirildi.

İl olmaya aday 25 ilçe belli oldu! Bu sekiz kriteri taşıyan ilçeler il olacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'de bazı ilçelerin il olmaya aday olduğunu açıkladı. Peki ilçelerin il olabilmesi için hangi kriterleri taşıması gerekiyor? İşte il olması gereken ilçeler...

Deprem riski taşıyan Keşan Belediye Binası tahliye edilecek!

Edirne Keşan'da yer alan eski belediye binası hakkında deprem riski taşıması nedeniyle tahliye kararı alındı.

Edirne'de kolonları sorunlu olan 5 katlı bina yıkılacak!

Edirne'de, taşıyıcı kolonlarının sorunlu olduğu tespit edilen 5 katlı binanın yıkılmasına karar verildi. 

Hilton Grubu Frankie'yi Susona LXR Otel'e taşıdı!

İlk kez Türkiye'de Türk sermayesiyle kurulmuş bir restoran markası, uluslararası bir otel zincirine franchise vererek ismini ve markasını kullandırmış. Hilton Ülke Müdürü Armin Zerunyan, Demirer'in markası Frankie'yi, Hilton Grubu'nun lüks otel sınıfında olan Susona LXR Otel'e taşımasını istemiş.

Kıbrıs'ın imar planları yargıya taşındı!

UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, İmar Planı konusunu Şehir Plancıları Odası’nın yargıya taşımasıyla ilgili partisinin sorgulanmasının gerçeklerle bağdaşmadığını savundu.

Geçirimli beton, sel baskınlarını önler!

ERMCO ve THBB Başkanı Işık, Geçirimli Beton'un yüzey akış sularının yer altına sızmasına olanak sağladığını, yer altı su seviyesinin korunmasına yardımcı olduğunu, su taşkınları riskini azalttığını aynı zamanda yüzey kirleticilerinin toprağa karışmasını ve erozyonu engellediğini belirtti.

Mevlüt Uysal: İstanbul Havalimanı'na taşınma sürecinde anlayış bekliyoruz!

İBB Başkanı Uysal, "İETT'nin Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 15 gün süreyle ücretsiz taşıması var. Atatürk Havalimanı'na yanlışlıkla gelen birisi oradan rahatlıkla buraya gelebilecek" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal Edirne'yi bu sene devreye alacağız!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak." dedi...

Atatürk Havalimanı’nı Arkas Lojistik taşıyacak!

Büyük Göçün arkasındaki "Lojistik Mühendisi" Arkas Lojistik oldu. İstanbul'un yeni havalimanına taşınma hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, Türk Hava Yolları büyük yer ekipmanlarının taşıması için yol arkadaşı olarak Arkas Lojistik'i seçti.

Kanal Edirne projesinde sona gelindi!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Edirne'yi taşkınlardan koruyacak Kanal Edirne Projesi'nde sona geliyoruz. İnşallah kısa sürede bu projeyi de tamamlayacağız." dedi.

Edirne'deki nehir taşkınları Kanal Edirne ile son bulacak!

Bulgaristan'dan doğan nehirler, "havza özellikleri" ve "Bulgaristan'ın baraj işletmelerinin çok su tutması" nedeni ile yağışlı havalarda zaman zaman Edirne'de taşkın oluşturuyor.

Kanal Edirne'de sona gelindi!

Meriç Nehri'nin taşmasının önlemek amacıyla hazırlanan Kanal Edirne projesinde sona gelindi.

Türk Akımı'nın hükümetlerarası anlaşması onaylandı!

Rus gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanan Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinin hükümetlerarası anlaşmasının onayına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Edirne su taşması Haberi

Edirne su taşması

Bulgaristan'da aşırı yağışların ardından sel baskınlarının yaşandığı bölgelerde durum normale dönerken nehir ve barajlardaki su seviyesinin kritik düzeye ulaştığı bildirildi. 


Çevre ve Sular Bakanlığından yapılan açıklamada, Meriç ve Tunca nehirleri için kırmızı alarm ilan edildiği, ülke genelinde dokuz barajın taştığı belirtildi. 


Ülkenin güneyinde bulunan ve taşan dokuz barajdan üçü olan Kırcaali, Studen Kladenets ve İvaylovgrad'ın suları Yunanistan üzerinden Meriç ve Tunca nehirleriyle Türkiye'ye ulaşıyor. 


Çevre ve Sular Bakanlığı, Tunca ile Meriç nehirlerindeki su seviyesinin rekor düzeye ulaşması nedeniyle Yunanistan ve Türkiye'nin uyarıldığını açıkladı. 


Bu arada Bulgar medyası, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Edirne'deki taşkınlarla ilgili bölgedeki vatandaşların sabrının tükendiğini ve zararlar konusunda dava açabilecekleri yönündeki sözlerine geniş yer ayırdı. 


Bakan Eroğlu "Özellikle onlar birtakım barajlar yaptı ama barajların işletilmesinde, taşkın hacmini bırakmıyorlar...