26 / 04 / 2024

efes unesco listesine girecek mi

efes unesco listesine girecek mi

Efes Antik Kenti'yle ününü dünyaya duyuran Selçuk'un, belediye ve Kültür ve Turizm Bakanlığı 'nın yaptığı son düzenlemelerle 2015'te UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesine girmesi hedefleniyor

Ani Harabeleri UNESCO listesine girdi!

Kars'ta bulunan Ani Harabeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edildi. Böylece, Türkiye'den listeye dahil edilen alan sayısı 16 oldu.

Kayseri Talas'daki yıkık dökük binalar ayağa kaldırılıyor!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu," UNESCO listesine aday olmak için çalışmalarımız hız kazandı. Yıkık dökük binalar ve sokakların tamamının ayağa kaldırılarak turizme kazandırılmasını arzuluyoruz." dedi.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girecek mi?

Suriye'deki Ani Harabeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için her yıl başvaru yapılıyor. Yapılan başvuruları her yıl değerlendiren komite, temmuzda İstanbul’da bir araya geliyor.

Bosna Hersek Ferhadiye Camii bugün açılıyor!

Bosna Hersek'teki savaşta Sırpların yıktığı Ferhadiye Camisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı törenle bugün açılacak. 23 yıl sonra yeniden faaliyete geçecek olan camiinin UNESCO listesine adaylık süreci devam ediyor.

Japonya Okinoşima Adası için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Japonya, üzerindeki tapınaklar nedeniyle sadece erkeklerin ayak basmasına izin verilen Okinoşima Adası'nın 2017'de UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine girebilmesi için başvuruda bulundu.

Konya Eşrefoğlu Camisi UNESCO listesine girecek mi?

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinden kalıcı listeye dahil olabilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Mersin Soli Pompeiopolis antik kenti UNESCO'ya aday!

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Neolotik, Helenistik ve Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan antik kent olan Soli Pompeiopolis'in, UNESCO Dünya Miras listesine girebilmesi için çalışmalar sürüyor.

İzmir'deki tarihi yapılar Unesco'nun listesine girebilir!

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir İzmir'deki tarihi yapıların Dünya Kültür Mirası listesine girebilme şansının olduğunu söyledi, "Bu durumda yakın bir gelecekte dünyanın gözü İzmir’e çevrilebilir'' dedi.

Confetti Efes'i banyolara taşıyor!

Banyo halıları üreten Confetti, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren İzmir’deki Efes Antik Kenti’nin güzelliğini banyolara taşıyor. Efes’in antik esintilerinden izler yansıtan banyo halıları, evinize mistik bir hava katacak.

İzmir’de en fazla turist Efes’e geldi!

UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin Almanya’da yapılan toplantısında Dünya Miras Listesi’ne kabul edilen Efes, yılın ilk 6 ayında İzmir’in en fazla turist çeken yeri oldu.

Foça UNESCO yolunda!

Zengin tarihi ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olan Bergama’nın ardından Selçuk’taki Efes Antik Kenti’nin de Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi, İzmir’de büyük sevinç yarattı.

Efes Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra Bonn’dan dün yine sevindirici bir haber geldi. İzmir Efes Antik Kenti de UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi.

Efes Dünya Mirası ilan edildi!

Efes Antik Kenti'nin 21 yıllık UNESCO özlemi mutlu sonla bitti. Geçmişi Cilalı Taş Devri'ne uzanan Efes Antik Kenti, artık Dünya Mirası oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Efes artık resmen bir dünya mirası" dedi.

efes unesco listesine girecek mi Haberi

efes unesco listesine girecek mi


UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmek için 1994 yılında başvurusu yapılan Efes Antik Kenti'nin 22 yıllık rüyasının tamamlanan çalışmalarla birlikte bu yıl gerçekleşmesi bekleniyor. Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı "UNESCO'nun bizden istediği bütün değişiklikler, düzenlemeler yapılmış durumda. Çok büyük bir aksilik olmazsa Haziran 2015'de Efes Antik Kenti Dünya Kültür Mirası asıl listesine girecek" dedi.

8 bin 500 yıllık tarihi olan ilçelerinde Efes Antik Kenti, dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Hristiyanların hacı oldukları Meryemana, Hz. İsa'nın havarilerinden olan Saint Jean Kilisesi, Şirince gibi birçok tarihi ve kültürel yerlerin bulunduğunu anlatan Başkan Zeynel Bakıcı, Efes Antik Kenti'nin bugüne kadar UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı ve 2015'te bu eksikliğin giderileceğine inandıklarını ifade etti.

Efes Antik Kenti'nin...