26 / 04 / 2024

ekonomi bakanlığı ekim ayı yatırım verileri

ekonomi bakanlığı ekim ayı yatırım verileri

Ekonomi Bakanlığı, ekim ayına ilişkin "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni" ni yayımladı. Buna göre, ekimde 628 milyon dolar düzeyinde net uluslararası doğrudan yatırım girişi gerçekleşti....

Amerika'da inşaat harcamaları ekim ayında artış gösterdi

ABD'de gerçekleşen inşaat harcamaları, ekim ayında, yüzde 0,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde yükseldiği kaydedildi. ABD Ticaret Bakanlığı, ekim ayına ilişkin inşaat harcama verilerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yüksek maaşı personel alacak! Son tarih 16 Ekim! Acele edin!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere 30 personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuruların 16 Ekim’e kadar devam edeceği öğrenilirken, başvuruya ilişkin tüm detaylar da belli oldu.

Aile Bakanlığı Ekim 2023 ödemeleri için müjde geldi! Hesaplara 1.100 TL yatırılacak, mutlaka alın!

Aile Bakanlığı'nın merakla beklenen Ekim 2023 ödemeleri için müjde geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, hesaplara 1.100 TL yatırılacak, bu paraları mutlaka alın...

Sosyal destek ödemelerinde son dakika müjdesi: Aile Bakanlığı duyurdu, Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu. İşte son dakika açıklaması...

Aile Bakanlığı Ekim 2023 destek ödemelerinde son dakika! İhtiyaç sahiplerine 2 bin 125 TL ödenecek!

Aile Bakanlığı Ekim 2023 destek ödemelerindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ihtiyaç sahiplerine 2 bin 125 TL ödenecek...

Aile Bakanlığının destek ödemeleri için Ekim 2023 müjdesi geldi! Paralar bu tarihte yatırılacak!

Çalışmalarına son sürat devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Ekim 2023 ödemeleri için müjde geldi. Destek ödemeleri işte bu tarihte hesaplara yatırılacak...

İş dünyası yeni kabineyi değerlendirdi! İşte iş dünyasından gelen ilk mesajlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yeni Bakanlar Kurulu’nu kamuoyu ile paylaşırken, iş dünyasının temsilcileri yeni kabineyi değerlendirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ekonomi bakanlıklarına getirilen deneyimli isimler iş dünyasında memnuniyetle karşılandı.

Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman 2023? 10 bin 900 işçi alımı için kura çekim tarihi açıklandı mı?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurularını yapan adaylar kura çekim tarihi için araştırmalara devam ediyor. İşte Sağlık Bakanlığı kura çekimine dair detaylar!

Ekimde 974 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekim ayında 974 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri başladı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekim ayı işsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği ödemelerini bugün gerçekleştirecek.

787 firma konkordatodan çıktı!

Ekonomi Bakanlığı'nın bankalarla yaptığı müzakere sonucunda 787 firma konkordatoda sürecinden çıktı. Konkordato sürecinden çıkan firmaların bankalara olan toplam 8 milyar TL’lik kredi borcu da iyileştirildi.

Turizm tesislerine 8 ayda 2,8 milyar TL teşvik!

Ekonomi Bakanlığı, 2018 yılının 8 aylık döneminde, Türkiye'deki konaklama sektörüne yeni yatırım ve yenileme imkanları için 2 milyar 283 milyon Türk Lirası teşvik sağladı.

ekonomi bakanlığı ekim ayı yatırım verileri Haberi

ekonomi bakanlığı ekim ayı yatırım verileri


Uluslararası net doğrudan yatırım girişi, ekim ayında 628 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yılın 10 ayındaki yatırım girişi 9 milyar 226 milyon dolar seviyesinde oldu. 


Ekonomi Bakanlığı, ekim ayına ilişkin "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni"ni yayımladı. Buna göre, ekimde 628 milyon dolar düzeyinde net uluslararası doğrudan yatırım girişi gerçekleşti.  


Bu yılın 10 ayında 9 milyar 226 milyon dolar net doğrudan uluslararası yatırım girişi yaşanırken, uluslararası doğrudan yatırım girişleri kaleminde yer alan sermaye girişi, 7 milyar 409 milyon dolara ulaştı. Bunun 3 milyar 421 milyon doları mali aracı kuruluşların faaliyetleri, 1 milyar 234 milyon doları elektrik, gaz ve su sektörleri, 1 milyar 266 milyon doları ise imalat sanayi sektöründen kaynaklandı. Ocak-ekim döneminde nakit sermaye girişinin yüzde 60,5'i AB ülkeleri kanalından geldi.  


-Uluslararası...