24 / 04 / 2024

ekrem imamoğlu deprem açıklamaları

ekrem imamoğlu deprem açıklamaları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 Ağustos Depremi’yle ilgili paylaşım yaptı. 

Ekrem İmamoğlu: Japonya ile deprem konusunda iş birliği yapıyoruz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ ile ortaklaşa İstanbul’da Deprem Risk Analiz çalışmalarımızı hep beraber sürdürüyoruz.” dedi.

Depremin en önemli ana başlıklarından biri kentsel dönüşüm!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğl yaptığı açıklamada, "Deprem en önemli konu. Kentsel dönüşüm de bu sorunun çözümünün en önemli parçası. Belediye başkanları olarak her binaya 'Riskli mi, değil mi' gözüyle bakıyoruz." dedi.

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul'da kim, ne yapacak?

Bu Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun da gündeminde kentsel dönüşüm yer alıyor. Çünkü megakentte büyük bir deprem riski var. Peki Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu neler söylüyor? İşte kentsel dönüşüm mesajları..

İstanbul’da deprem seferberliği! Ekrem İmamoğlu canlı yayında tek tek açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Deprem Dirençli İstanbul İçin Seferberlik" başlıklı toplantıda önemli açıklamalar yaptı. Ekrem İmamoğlu, "İBB olarak inisiyatif aldıklarını belirterek, "Düzeni değiştiriyoruz. Her şeyi sıfırdan başlatıyoruz" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bütçesinin düşürüldüğü ile ilgili iddiaları yanıtladı. İmamoğlu, İstanbul'un deprem riskine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na deprem çalışmaları tepkisi!

Dün İstanbul'da bir deprem meydana geldi. Depremin ardından paylaşımda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu'dan tepki geldi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ve deprem açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakat İmza Töreni”nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi ve İstanbul'un deprem riskine ilişkin konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan deprem konseyi çağrısı!

İstanbul Belediye Başkanı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Piyalepaşa Konutları anahtar tesliminde deprem konseylerinin kurulması yönünde çağrıda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi için seferberlik çağrısı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Deprem siyaset üstü bir meseledir" dedi. İstanbul depremine ve kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "6.5 milyon binanın dönüşmesi 120 seneyi bulur" dedi.

Ekrem İmamoğlu: Deprem konseyinin oluşmasını istiyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada bu hafta İBB Meclisi’ne depremle ilgili dört önemli gündem maddesi sunulduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da İBB’nin bazı şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Kadıköy’deki gazhane binalarının restorasyon çalışmalarını incelerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi" diye espri yaptı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm çağrısı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik bir 'iş birliği mekanizması'nın kurulması gerektiğini belirtti. İmamoğlu, "Vatandaşlarımızın dahi fedakarlık yapması lazım, 10 daire olsun, 20 daire olsun hesabı bitmiştir" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan deprem mesajı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre Bakanı Murat Kurum ile deprem konusunda zaman zaman konuştuğunu dile söyledi. Sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten, İmamoğlu, “Dedim ki, ‘Siz koordine edin. Sizinle çalışalım ama bu işi beraber çözelim.” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu ve babasının dolandırıcılık davası yeniden başladı!

Beylikdüzü'ndeki inşaatlarında hileli davranışta bulunarak 3 müşteriyi aldattıkları iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'nun yargılanmalarına devam edildi.

Hıdiv Kasrı restorasyonu için Ekrem İmamoğlu'na prens ve prensesten mektup!

İstanbul'un en nadide eserlerinden olan Çubuklu'daki Hıdiv Kasrı'nda yapılan restorasyon çalışmaları tartışma yaratmıştı. Hıdiv Kasrı'nı yaptıran Abbas Hilmi'nin birinci derecede torunları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Hıdiv Kasrı'nın aslına uygun restore edilmesini talep etti.

ekrem imamoğlu deprem açıklamaları Haberi

ekrem imamoğlu deprem açıklamaları

17 Ağustos 1999 Depremi'nden iki gün sonra deprem bölgesine giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kendi el kamerasıyla çektiği görüntüleri de sosyal medyada paylaştı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Ekrem İmamoğlu, “Depremin öldürmediğini, yapılan yanlış inşaatların öldürdüğünü gördürdüğünü çok net gördük. Türkiye'nin ne kadar kötü bir yapı stokuna sahip olduğunu orada bire bir yaşadım. Depremin bilincini arttırmak istiyoruz.” diye konuştu.

“BENİM DERDİM YAPILMASI GEREKENLERİ TAMAMLAMAK”

1999 Depremi'nin hemen ardından iki arkadaşı ile birlikte deprem bölgesine yardım götürmeye karar verdiklerini ve 2 gün gün sonra deprem bölgesine gittiklerini belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

-Benimle birlikte 3 kişi bir karar verdik. Her türlü ürünü satan bir toptancıya gittik, ne alabiliriz ne ihtiyaçlar var, diye sorgulayarak kamuoyunu doldurduk ve gidip dağıtalım istedik.

-Depremin öldürmediğini, yapılan yanlış inşaatların...