27 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi için seferberlik çağrısı!

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi için seferberlik çağrısı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Deprem siyaset üstü bir meseledir" dedi. İstanbul depremine ve kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "6.5 milyon binanın dönüşmesi 120 seneyi bulur" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gürpınar Siteler Bölgesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm projesinin iyi niyet protokolü imza törenine katıldı. 

Törende İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, konuşmasına KİPTAŞ ve Beylikdüzü Belediyesi arasındaki iş birliğinden duyduğu mutluluğu belirterek ve teşekkür ederek başladı. "Burada şahitlk makamında oturuyorum diyen İmamoğlu, "Elbette her iki tarafada kefil olmak önemli, ikisine de en üst seviyede kefilim. Bu işin tamamlanmasını yürekten arzu ediyorum" şeklinde konuştu. 

"Burada yapılacak kentsel dönüşüm kapsamında 260 dairenin dönüşmesi önemli" diyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Ama İstanbul'da yüzbinlerce konutun, yaklaşık rakamın 800 bin üzerinde olduğu düşünüldüğünüde, 260 çok küçük kalıyor. 

Gürpınar'ı dolaştığımda dışı yeni sistemle yapılmış binaların içinin, statiği betornarmesi kötü olduğunu gördüm. 260 dairede 15 bin insan yaşıyor. 

Artık Gürpınar metruklaşmaya başlıyordu. Binalar boş değil, ama sosyal alanalr dar ve kısıtlı. Buradaki vatandaşların bir an önce güvenli binalara kavuşması lazım." 

Deprem siyaset üstü bir meseledir

Depremin siyaset üstü bir mesele olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, "İmkan olsa da 3 bin daireyi de değiştirsek. Deprem bir seferberlik meselesidir. İstanbul'da yüzbinlerce hayat tehlikede, çok hızlı hareket etmeliyiz" dedi. 

Depremle ilgili 3 önemli durumun olduğuna dikakt çeken İmamoğlu, depremin siyasset üstü olduğunu, depremin bir seferberlik meselesi olduğunu ve her şehirde deprem konseyi kurulması gerektiğini söyledi. 

Bakanlığın, valiliğin, belediyelerin ve ilçe belediyelerinin, teknik kuruluşların, finansman kuruluşlarının ve inşaat sektörü temsilcilerinin de içinde olacağı bir konsey önerisinde bulunan Ekrem İmamoğlu, "Deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konular orada ortak akılla çözülecek. Deprem meselesi bir arada, el birliği ile çözülmeli. 6.5 milyon binanın dönüşmesi 120 seneyi bulur" şeklinde konuştu. 

"İnsanlar kendi dönüştürür ya da müteahhit ve finans kuruluşlarının güvencesiyle kurulan bir sistemde hızla dönüşüm yapılır diyen İmamoğlu, gereken binalarda güçlendirme gereken binalarda yenileme yapılabileceğini vurguladı. 

"Gürpınar dönüşüm sürecinin bütünü için bu süreç devam edecek. Şehrin o noktası hızlıca güçlendirilecek" diyen Ekrem İmamoğlu, şunları kaydetti:

"İstanbul depremi, Türkiye'nin bağımsızlık sorunudur. Çok net, altına imza atıyorum. İstanbul depremi, yüz milyarlarca dolarlık maliyeti olacak bir meseledir. Daha kötüsü geri gelmeyecek hayatlar meselesidir. Finans ve sigortacılık sektörü de bu işin içinde olmalı. 99 depreminde binin üzerinde insan öldü, tramvası en az 1 sene sürdü. 2001 krizini getirdi Türkiye'ye. 

Aynı zamanda İstanbul depremi ekonomik meseledir. Hep birlikte altından kalkabiliriz. Depremde iş birliği yapalım. Siyasi arenalarda ortak akılla hareket edelim. Herkesi bu seferberliğe davet ediyorum." 

Gürpınar dönüşümü hızlıca tamamlanmalı

Gürpınar kentsel dönüşüm projesi kapsamında hem KİPTAŞ'a hem Beylikdüzü Belediyesi'ne teşekkür ettiğini dile getiren İmamoğlu, "Allah utandırmasın. Bugünkü imzalar motivasyondur; sonucu önemlidir, hızlıca bitirilmeli. Başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.  

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasının ardından protokol imzaları atıldı. Protokolün iki nüshası da KİPTAŞ ve Beylikdüzü Belediyesi tarafından imzalandı. 

KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Pınar Demircan / Emlakkulisi.com


Geri Dön