24 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi için ‘Hızlı hareket edelim' çağrısı!

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi için ‘Hızlı hareket edelim' çağrısı!

iBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Deprem Hackhaton'u açılışına telekonferans yöntemiyle katıldı. İmamoğlu, İstanbul depremi gerçeğine değinerek, Murat Kurum'a mektup yazdığını ve hızlı hareket edip çözümler bulunması gerektiğini söylediğini belirtti...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin en önemli sorunlarından olan deprem gerçeğiyle ilgili “hackathon” (belli bir ortak fikre sahip insanların, belirli bir süre içerisinde, takım çalışması halinde, aynı ortamda aynı havayı soluyarak yaratıcı fikirlerini kodlara dökme hali) gerçekleştirecek.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul'da olası bir deprem anında ve sonrasındaki iletişim problemlerini çözmek hedefiyle gerçekleştirilecek olan yarışmaya; İBB, Türkiye Bilişim Vakfı, Başlangıç Noktası, İTÜ Yapay Zeka Merkezi, Zemin İstanbul ve Kodluyoruz kurumlarından katkı yapıldı.

Deprem Hackhaton'u açılışına telekonferans yöntemiyle katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs önlemleri sebebiyle toplanma biçimlerinin değiştiğine dikkat çekti. 

İstanbul'un deprem riskiyle ilgili konuşan İmamoğlu, şunları kaydetti:

- Deprem, bu şehrin bana göre değişmez birinci sıra en büyük sorunu. Belki şu anda salgınla mücadele veriyoruz, ama çok net, değişmez en büyük sorunu, deprem.

- Tabii ki güncel yaşamımızda ulaşım, bizi bazen en derinden üzen kısmı olabilir ya da başka bir husus olabilir.

- Ben, hep dua ediyorum ‘Geç gelsin bu şehre' diye. Ki bir an önce eksiklerimizi giderelim.

- Gerçekten etkisi çok derin olacaktır. Can kaybı, insanların yaşayacağı ekonomik etkileri, depresyon…

- Allah korusun; büyük rakamlar: Bu simülasyonları burada çok iyi bilen kıymetli kişiler var.

- Onun için önemsiyoruz ve bu süreci işliyoruz ve sürekli gündemde tutuyoruz.

“BAKANA ‘NE OLUR HIZLI HAREKET EDELİM' ÖZETİYLE MEKTUP YAZDIM”

Geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a depreme ilişkin bir mektup gönderdiğini belirten İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

- Gündem pandemi de olsa, İstanbul’un birinci gündeminin deprem olduğunu, dolayısıyla Türkiye’nin de en önemli konulardan birisi olduğunu tekrar hatırlatmak arzusunda bulundum.

- Kendilerine duygularımı ifade eden bir mektup yazdım. Bundan birkaç ay önce, yaptığımız toplantıda, Deprem Konseyi önerimiz kabul görmüştü. Zira depremi, tek başına ne bir büyükşehir belediyesinin ne de hükümetin çözemeyeceğine inananlardanım.

- Deprem meselesi artık İstanbul’da, bir bağımsız alanda yorumlanmalı ve ortaya konmalı, ki başta siyaset üstü kabul edilsin, ki seferberlik halinde dönüşebilsin.

- Deprem Konseyi’nin böyle bir oluşumla, tabii ki Sayın Bakan'ımızın koordinasyonunda, tabii ki İBB, İstanbul Valiliği en önemli aktörleri.

- Tabi birçok paydaşı olmalı; diğer ilçe belediyeleri, bankacılık sektörü, finans sektörü, sigortacılık sektörü, inşaat müteahhitleri, mimarlar, mühendisler, plancılar ve sivil toplum kuruluşları gibi.

- Böyle bir bakışımızı kabul görmüştü ve bunun adımlarını atacağını da o gün kamuoyuyla paylaşmıştı. ‘Ne olur hızlı hareket edelim' özetiyle kendisine bir mektup yazdım.

İBB'den 'Deprem Hackhatonu' yarışması!

İBB'den 4 ilçeye yeni spor tesisi!


Geri Dön