19 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul için itiraz çağrısı!

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul için itiraz çağrısı!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalar yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ben, vakti olan, sürece dair katkı sunmak isteyen herkesi Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul temsilciliklerine itiraz etmeye davet ediyorum" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyesi ziyaretlerini Zeytinburnu ile sürdürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan İmamoğlu, vatandaşları Kanal İstanbul projesi için itraz etmeye devam etti.

HUKUKİ HAKLARIMIZI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ”


İmamoğlu “Bakan Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’la ilgili açıklamaları oldu. ‘Faydalarını anlatsam, saatlerce anlatırım. Siz, ne söyleyeceksiniz” sorusuna da şu yanıtı verdi:
“Muhatabım bakanlar değil. Her gün bir başka bakan, ‘kanal uzmanı’ oluyor ama biz, bu işe gerçekten eğiliyoruz. Gerçekten bu sürecin ne kadar büyük zarar verdiğini defalarca anlatıyoruz. Anlatmaya da devam edeceğiz. Bu, burada elbet bitmeyecek. Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu, bazen mahkemeye vermek olacak, bazen itiraz dilekçeleri vermek olacak. Ayın 30’una kadar ‘planlara itiraz süreci var. Ben İstanbul halkını, itiraz etmeye, vakti olan, sürece dair katkı sunmak isteyen herkesi, Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul temsilciliklerine itiraz etmeye davet ediyorum. Bu ayın sonu, son günü. Sonra da mahkeme süreçleri başlayacak. Bunun Meclis boyutu var. Hukuksal anlamda hangi zemin var ise, o zeminde mücadelemize devam edeceğiz.”

 

Kanal İstanbul çevresindeki kamu arazilerinin dağılımı!

CHP'den Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul arazisi yorumu!

Kanal İstanbul çok makul ve yapılabilir bir proje!


Geri Dön