18 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Deprem bilincini artırmak istiyoruz!

Ekrem İmamoğlu: Deprem bilincini artırmak istiyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 Ağustos Depremi’yle ilgili paylaşım yaptı. 



17 Ağustos 1999 Depremi'nden iki gün sonra deprem bölgesine giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kendi el kamerasıyla çektiği görüntüleri de sosyal medyada paylaştı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Ekrem İmamoğlu, “Depremin öldürmediğini, yapılan yanlış inşaatların öldürdüğünü gördürdüğünü çok net gördük. Türkiye'nin ne kadar kötü bir yapı stokuna sahip olduğunu orada bire bir yaşadım. Depremin bilincini arttırmak istiyoruz.” diye konuştu.

“BENİM DERDİM YAPILMASI GEREKENLERİ TAMAMLAMAK”

1999 Depremi'nin hemen ardından iki arkadaşı ile birlikte deprem bölgesine yardım götürmeye karar verdiklerini ve 2 gün gün sonra deprem bölgesine gittiklerini belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

-Benimle birlikte 3 kişi bir karar verdik. Her türlü ürünü satan bir toptancıya gittik, ne alabiliriz ne ihtiyaçlar var, diye sorgulayarak kamuoyunu doldurduk ve gidip dağıtalım istedik.

-Depremin öldürmediğini, yapılan yanlış inşaatların öldürdüğünü çok net gördük. Türkiye'nin ne kadar kötü bir yapı stokuna sahip olduğunu orada bire bir yaşadım.

-Depremin bilincini arttırmak istiyoruz. Deprem eylem raporumuzu oluşturduk. Barınma alanlar, toplanma alanlarıyla ilgili sistemimizi tamamladık ve bunların duyurularını sitemizden yaptık. Bütün İstanbul için şu an deprem parklarını inşa ediyoruz Anadolu ve Avrupa yakası olmak üzere.

-Buralarda eğitim mekanizması geliştiriyoruz. İşin afet anı ve sonrasıyla ilgili çok yoğun çalışıyoruz, bunu görüyoruz. Kensel dönüşümle ilgili de hem sosyal konut üretme tarafında, KİPTAŞ üzerinden, Deprem Zemin Daire Başkanlığı'mız üzerinden üretim konusunda da çalışıyoruz.

-Ama bütün bu söylediklerim bir kısmı itibariyle afet ve sonrasıyla alakalı. Benim derdim afet öncesi yapılması gerekenleri tamamlamak.

-Bu noktada altyapıdan tutun yani İSKİ'nin yaptığımız birçok çalışması aslında depreme dair de tedbir çalışması, İGDAŞ'ta bu anlamda bu anlamda bir çalışma süreci başlattık.

-Mümkün olduğu kadar minimum hasarla o süreci atlatabilmemiz için tüm altyapımızla dayanıklı bir şehre kavuşmuş olmamız lazım.

 

Konut projelerinde sismik izolasyona ilgi arttı!


Geri Dön