29 / 03 / 2024

Ekrem İmamoğlu deprem seferberliği

Ekrem İmamoğlu deprem seferberliği

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis toplantısında “deprem” konulu 13 bölümlük detaylı bir sunum yaptı. İmamoğlu: "Deprem seferberliğini başlatıyoruz" dedi.

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul'da kim, ne yapacak?

Bu Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun da gündeminde kentsel dönüşüm yer alıyor. Çünkü megakentte büyük bir deprem riski var. Peki Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu neler söylüyor? İşte kentsel dönüşüm mesajları..

İstanbul’da deprem seferberliği! Ekrem İmamoğlu canlı yayında tek tek açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Deprem Dirençli İstanbul İçin Seferberlik" başlıklı toplantıda önemli açıklamalar yaptı. Ekrem İmamoğlu, "İBB olarak inisiyatif aldıklarını belirterek, "Düzeni değiştiriyoruz. Her şeyi sıfırdan başlatıyoruz" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bütçesinin düşürüldüğü ile ilgili iddiaları yanıtladı. İmamoğlu, İstanbul'un deprem riskine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na deprem çalışmaları tepkisi!

Dün İstanbul'da bir deprem meydana geldi. Depremin ardından paylaşımda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu'dan tepki geldi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ve deprem açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakat İmza Töreni”nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi ve İstanbul'un deprem riskine ilişkin konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan deprem konseyi çağrısı!

İstanbul Belediye Başkanı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Piyalepaşa Konutları anahtar tesliminde deprem konseylerinin kurulması yönünde çağrıda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi için seferberlik çağrısı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Deprem siyaset üstü bir meseledir" dedi. İstanbul depremine ve kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "6.5 milyon binanın dönüşmesi 120 seneyi bulur" dedi.

Ekrem İmamoğlu: Deprem konseyinin oluşmasını istiyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada bu hafta İBB Meclisi’ne depremle ilgili dört önemli gündem maddesi sunulduğunu belirtti.

Ekrem İmamoğlu'ndan deprem mesajı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre Bakanı Murat Kurum ile deprem konusunda zaman zaman konuştuğunu dile söyledi. Sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten, İmamoğlu, “Dedim ki, ‘Siz koordine edin. Sizinle çalışalım ama bu işi beraber çözelim.” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu ve babasının dolandırıcılık davası yeniden başladı!

Beylikdüzü'ndeki inşaatlarında hileli davranışta bulunarak 3 müşteriyi aldattıkları iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'nun yargılanmalarına devam edildi.

Hıdiv Kasrı restorasyonu için Ekrem İmamoğlu'na prens ve prensesten mektup!

İstanbul'un en nadide eserlerinden olan Çubuklu'daki Hıdiv Kasrı'nda yapılan restorasyon çalışmaları tartışma yaratmıştı. Hıdiv Kasrı'nı yaptıran Abbas Hilmi'nin birinci derecede torunları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Hıdiv Kasrı'nın aslına uygun restore edilmesini talep etti.

Ekrem İmamoğlu'ndan yeni havalimanı metrosu yanıtı: Doğru yapılanı alkışlarız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  yeni havalimanı metrosuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Doğru yapılanı alkışlarız" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan AKM açıklaması!

İGDAŞ Taksim Şebeke Şefliği’ni işaret ederek ‘AKM’nin orta yerinde çürük diş gibi duruyor’ diyen Kültür Bakanı Ersoy, yapının kaldırılmasını söylemişti. Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu deprem seferberliği Haberi

Ekrem İmamoğlu deprem seferberliği

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Meclis toplantısında “deprem” konulu 13 bölümlük detaylı bir sunum yaptı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İmamoğlu, Meclis oturumunda yaptığı sunumunda, geçtiğimiz 26 Eylül tarihinde Silivri’de, Marmara Denizi açıklarında 12,6 kilometre derinlikte gerçekleşen ve büyük paniğe neden olan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından, AFAD ve İBB’ye 5 bin 253 ihbar geldiğini söyledi. İmamoğlu, 5.8’in büyük değil minik bir deprem olduğunu, fakat bir yapılan incelemeler sonunda 224 ağır hasarlı, 754 de az hasarlı bina tespit edildiğini belirtti. İmamoğlu, TÜBİTAK MAM, Kandilli Rasathanesi ve İBB uzmanlarının hazırladıkları çalışmalara göre; İstanbul’da, Marmara Denizi içerisinde 30 yıl içinde, 7 ve üstü bir deprem olma olasılığının yüzde 65 olduğunu söyledi.

“120 MİLYAR TL EKONOMİK ZARAR OLUŞACAK”

İstanbul’un gece konut...