25 / 04 / 2024

Ekspertiz raporu geçerlilik süresi var mı

Ekspertiz raporu geçerlilik süresi var mı

Gayrimenkul ekspertizi gayrimenkulün değerini öğrenmek amacıyla yapılıyor.Bu rapor için öncelikle bankaya başvuru yapılması gerekiyor.Peki ekspertiz raporu geçerlilik süresi var mı?Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar sürerken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel, tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşullarını yazdı. İşte tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları...

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nedir? İşte kiracı tahliye taahhütnamesi örneği!

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralanan gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyan olarak biliniyor. Tahliye taahhütnamesinin geçerli sayılabilmesi için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nedir? İşte kiracı tahliye

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 5 yıl uzatılması için alınan Olağan Genel Kurul toplantısı kararları İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescillendi. 

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacıyla Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadiline ilişkin tadil tasarısı kabul edildi. 

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatılacak!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması için Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadiline ilişkin başvuru yapıldı. 

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacı ile Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadiline ilişkin başvurusu onaylandı.

Yapı Kredi Koray GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 2025'e uzatıldı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2025 yılına uzatılmasına ilişkin Esas Sözleşme değişiklik tasarısı onaylandı. 

Yapı Kredi Koray GYO'nun sermaye tavanı geçerlilik süresi 2025'e uzatıldı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2025 yılına uzatılmasına ilişkin Esas Sözleşme değişiklik tasarısı onaylandı.

Akmerkez GYO sermaye tavanının geçerlilik süresi için SPK'ya başvurdu!

Akmerkez GYO kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacı ile T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvurularak bu hususta izin alınmasına karar verildi.

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatılacak!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacı ile T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurularak bu hususta izin alınmasına karar verildi. 

Ekspertiz raporu geçerlilik süresi var mı Haberi

Ekspertiz raporu geçerlilik süresi var mı

Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Konut kredisi kullanarak ev satın almak isteniliyorsa öncelikle bankanın ekspertiz gönderip evi incelemesi gerekiyor.Bu işlem uzamn kişiler tarafından yapılıyor.


Ekspertiz raporu hazırlanırken bazı hususlar göz önünde bulunduruluyor. Söz konusu hususlar gayrimenkulün açık adresi,gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu ,gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri ,fiziki durumu,altyapısıdır.


Ekspertiz raporu almak için bazı evraklar gerekiyor:Bunlar:

-Nüfus cüzdanı fotokopisi (Pasaport veya sürücü belgesi de olabilir),

-Gelir belgesi,

-Serbest meslek olarak çalışanlar vergi levhası,

-İkmetgah belgesi ya da kişinin adına düzenlenmiş, elektrik, su, doğalgaz veya telefon faturası da olabiliyor.


Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi ise kanunlarca bir hükme bağlanmamış olmasına rağmen genellikle altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor.


Ekspertiz yapılırken dünyada en fazla kabul görmüş birkaç standarttan biri kullanılıyor. En yaygın olanı ve Türkiye’de Sermaye Piyasası Kurulu'nun da...