19 / 04 / 2024

Ekspertiz raporununun içeriği

Ekspertiz raporununun içeriği

Kredi kullanarak konut alınmak isteniyorsa bir bankaya başvuru yapılır. Banka,kredi başvurusunu ekspertiz raporu sonucunda değerlendirir. Ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir? Peki, bu ekspertiz raporunda neler var?

Kiracı oranı arttı, konut sahibi olmak zorlaştı! Uzmanlar 'Erişilebilir konut için yeni model şart' dedi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre oturulan konuta sahip olanların oranı 0,8 puan azaldı ve 2022 yılında yüzde 56,7 oldu. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Turgay Yılmaz, “Erişilebilir konut için yeni model şart” dedi.

İşçilerin yüzde 53.3'ü kiracı: Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor!

Şehir Plancısı Yusuf Ekici, sağlıklı konut hakkı için konutun rant aracı olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Konuta erişim sorunu gittikçe büyürken, işçilerin yüzde 53.3'ünün kiracı olduğu belirtildi. 

İŞKUR açıkladı! Zabıta memuru, itfaiye eri alımı yapılacak...

Geçtiğimiz aylarda belediyeler tarafından yapılan duyurular kapsamında, belediye başkanlıklarının değişik kadrolarda personel alımlarına devam ettiğini kaydedilmiştir. Bu kapsamda, yapılacak alımların ikamet şartı aranmaksızın zabıta memuru, itfaiye eri gibi pozisyonlar için yapıldığı bildirildi. İş

Halk GYO Şişli Binası'nın 2023 yılı değeri 152 milyon 556 TL!

Halk GYO'nun Şişli Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 152 milyon 556 TL oldu.

Bekçi adayları müjde! 2023/1 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği e-Devlet sınav giriş yerleri erişime açıldı!

Bekçilerin heyecanla beklediği sınav giriş belgeleri erişime açıldı. İşte 2023/1 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav giriş belgesi e-Devlet sorgulama ekranı. Tıklayarak hemen öğrenin...

Gram altın bugün yarın 2.000 TL'yi görür mü? Yatırımcılar bu haberi okumadan kuyumcudan içeri girmeyin!

Gram altın bugün Kaplaıçarşı'da 1.663 TL seviyesini test etti. Yeni rekora imza atan gram altın için 2.000 TL seviyesi bekleniyor. Peki gram altın bugün yarın 2.000 TL'yi görür mü? Yatırımcılar bu haberi okumadan kuyumcudan içeri girmeyin!

Dev bankadan euro tahmini geldi! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin! Euro 30 gün sonra tam bu kadar olacak

Dev banka Commerzbank Türkiye'de seçimlerin piyasalara etkisine yönelik euro/TL kuru ile ilgili tahminde bulundu.  Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin! Euro 30 gün sonra tam bu kadar olacak.

İş dünyası nakit çıkmazında! Kredilere ve dövize erişimdeki kısıtlamalar nakit dengesini bozuyor!

Seçimlere öncesi döviz ve kredilere getirilen sınırlamalar nedeniyle finansmana erişmekte zorlanan iş dünyasının nakit akışı iyece bozuldu. İş dünyası, son gelinen noktayı, ‘piyasalar dondu kaldı’ sözleriyle özetlerken, bir an önce finansmana erişimdeki sıkıntıların ortadan kaldırılmasını istiyor.

Doların 4 gün sonra geleceği rakam şimdi açıklandı! Dolar yatırımcıları bu habere bakmadan dövizciden içeri girmeyin

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala doların geleceği rakam şimdiden belli oldu. Dolar yatırımcıları bu habere bakmadan dövizciden içeri girmeyin. Dolar seçimden sonra ne kadar olacak?

Konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişilebilirlik konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Dolar 7 gün sonra bu kadar olacak! Doları olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin

Sınırlı değer kaybını devam ettiren dolar/TL kuru Amerika Merkez Bankası Fed faiz kararınıa odaklandı. Yatırımcılar doların yönünü merak ediyor. Dolar 7 gün sonra bu kadar olacak! Doları olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin.

Twitter’ın ardından artık Reddit API erişimi için ücret alacak

Reddit, milyonlarca insanın her gün çok çeşitli konularda tartışmalara katıldığı popüler bir sosyal ağ platformudur. Reddit  Salı günü Reddit API veri erişimi için büyük işletmelerden ücret almaya başlayacağını duyuruyor. 

Kahramanmaraş Belediyesi 20 itfaiye eri alımı yapıyor! Başvurmak için detay ve şartlar!

Kahramanmaraş Belediyesi 20 itfaiye eri alımı yapıyor! Başvurmak için detay ve şartlar belli oldu. Alımlara ilişkin ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

Ekspertiz raporununun içeriği Haberi

Ekspertiz raporununun içeriği


Ekspertiz raporunda neler var?

Ekspertiz; Gayrimenkulün bankalar tarafından detaylı olarak incelenmesine deniyor. Kredi kullanarak konut sahibi olmak isteniyorsa bankaya başvuru yapıldığında uzman bir eksper tarafından konutun değer tespiti yapılıyor. Çünkü banka vereceği konut kredisinin miktarına bu rapor sonucunda karar veriyor. 


Eksperlerin görevi gayrimenkulün pazar fiyatını belirlemektir. Genellikle bankalar konut eksperlerini kendilerini seçerler. Çünkü eksperlerin vereceği son karar büyük önem taşıyor.


Ekspertiz raporunda neler var?

Raporda konutun ipotek, şerh, irtifak hakları gibi durumlarının olup olmadığı,inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususlar bulunuyor.


Aynı zamanda raporda gayrimenkulün değerini düşürebilecek ihtimallerde sıralanıyor. Raporda o bölgedeki tüm konut pazarı ile ilgili değerlendirme yer alıyor. 


Gayrimenkulün  değerinin belirlenerek, raporun bankaya sunulmasının ardından banka, inceleme sonucunda belirlenen kredi miktarını müşteriye veriyor. 


Ekspertiz raporu anlamı!


Öznur...