05 / 05 / 2024

elazığ depremi kira yardımları

elazığ depremi kira yardımları

Merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde birçok kişinin evi ağır hasar aldı. Deprem sonrası evleri ağır hasar alan vatandaşlar için kira yardımları yapılmaya başlandı. Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada; "1 milyon 936 bin lira kira yardımı yapıldı." denildi...

CHP Milletvekili Gürsel Erol, Bakan Mehmet Özhaseki’ye fahiş kira artışlarını sordu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yurttaşların son dönemlerde en çok şikayetçi olduğu konu olan ve gündemden düşmeyen kira artışlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu. 

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Depremi fırsat bilip bakın ne yaptılar! Olanları öğrenince dudaklarınız uçuklayacak!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından deprem bölgesindeki insanlar Elazığ’a akın etti. Depremzedelerin bölgeye gelmesinin ardından yine devreye giren fırsatçılar, 800 TL olan kira fiyatlarını 4 bin TL’ye kadar çıkardı.

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Elazığ'da 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında depremzedelere kira yardımı yapıldı. Yapılan o kira yardımı ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Elazığ'da hazine arazilerinin metrekaresi ne kadar?

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak 2020'deki 6,8’lik depremi sonrasında hazine arazilerinin metrekaresinin 1 TL'den satılacağını söylemişti. Söz konusu araziler  için metrekare fiyatının 450 TL olduğu iddia edildi. 

Afet riskini azaltacak planlar devreye alınmalı!

Deprem ülkesi olan Türkiye’de tam bir sene önce Elazığ depremi 41 vatandaşın ölümüne neden oldu. Prof. Dr. Sözbilir, 'Fay yasası' kapsamında yakın gelecekte kırılması beklenen faylar üzerinde belli değerlendirmelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Ali Öztunç ve Gürsel Erol'dan Elazığ depremi raporu!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, depreme ilişkin hazırladıkları raporu yayınladı.

Elazığ'da deprem zincirinin son halkaları yaşanıyor!

Elazığ'da yaşanan depremi yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür, "2020 depremi temizlik hareketine devam ediyor. Endişe yok. Bunu da artçı deprem zincirinin son halkaları gibi düşünebilirsiniz" diye konuştu.

Hasan Sözbilir: Elazığ depremi 100 yılda kırılmamış fay parçasında oldu!

Elazığ'da yaşanan deprem çevre illerde de hissedildi ve bölge halkında korku yarattı. 5.3'lük deprem hareketini değerlendiren DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sözbilir, Elazığ depreminin 100 yılda kırılmamış fay parçasında olduğunu söyledi. 

Uzmanlardan Elazığ depremi açıklaması!

Elazığ'da bu sabah saat 09.37'de 5.3 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrasında SÖZCÜ'ye açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, "Bundan sonra bu bölgede buna bağlı olarak 5’in altında küçük depremler meydana gelebilir” dedi.

Elazığ Belediyesi 85 taşınmazın kira süresini uzattı!

Elazığ Belediyesi, 85 taşınmazın kira süresini uzattı. 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporu’na göre, belediyenin 6 adet taşınmaz tahsisinin 3’ünü kanuna aykırı şekilde ‘süresiz’ tahsis ettiği belirtildi.

İzmirli depremzedelere kira desteği!

İzmir depremi sonrası çadırlarda kalan depremzedelere destek olmak isteyen Hürriyet Emlak, Ahbap Derneği ve Bayraklı Belediyesi iş birliğiyle 20 ailenin tam 1 yıllık kira masrafını karşılayacak.

Kentsel dönüşümde ilk 6 ayda 307 milyon TL kira yardımı yapıldı!

2020'nin ilk 6 ayında kentsel dönüşüm kapsamında 2020'nin ilk yarısında 307 milyon TL kira yardımı yapıldı. En çok kira yardımı yapılan şehirler ise sırasıyla İstanbul, Ankara, Elazığ, Antalya ve İzmir oldu.

elazığ depremi kira yardımları Haberi

elazığ depremi kira yardımları

Elazığ'da meydana gelen depremde birçok bina ağır hasar alırken birçok vatandaş güvenlik yerlere yerleştirildi. Deprem sonrası bölgede yardım çalışmaları yapıldı. Malatya Valiliğinden yapılan son açıklamada deprem mağdurlarına 1 milyon 936 bin lira kira yardımı yapıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Malatya Valiliği deprem yardım çalışmalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada,Depremden etkilenen bütün ilçelerde acil kurtarma faaliyetlerinin süratle yerine getirildiği, hemen akabinde depremzedelerin barınma ihtiyaçları için çadır kurulumuna başlandığı, çadırların jandarma personeli, güvenlik korucuları ve AFAD ekipleri tarafından kurularak vatandaşlara teslim edildiği belirtilirken, "Barınma çadırlarında ihtiyaç duyulan yatak, battaniye ve ısıtıcı dağıtımları yapılmış, çadırda kalan vatandaşların tamamına gıda yardımı yapılmış, ahırları hasar gören vatandaşlarımıza hayvan çadırı, geçici barınma imkanı olmayan vatandaşlarımıza ilimiz merkezinde bulunan konteyner kentte barınma olanağı...