24 / 04 / 2024

elazığ depremzedeler

elazığ depremzedeler

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok konut ve bina hasar gördü. CHP Sivrice İlçe Başkanı Erim Öztürk, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen tek bir çivi dahi çakılmadığını söyledi.

Elazığ'da yerinde dönüşüm diyen depremzedeler konut inşaatlarına başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen Elazığ'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru yapanlar devletin sağladığı hibe ve kredi desteğiyle kendi konutlarını yapıyor.

Elazığ'da depremzedeler için 2 bin 936 konut yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.

Elazığ'daki depremzedeler kentsel dönüşümle yeni konutlarına kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alanlarda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan güvenli ve konforlu konut ve iş yerleri depremzedelere teslim edildi.

Elazığlı depremzedelerden fiyat tepkisi! Eylül'de ödemeleri başlayacak konutların fiyatları açıklanmadı! 

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan depremin üzerinden 2.5 sene geçti ancak TOKİ, depremzedeler için inşa ettiği konutların fiyatlarını belirlemedi. Konutlara yerleşen depremzedeler, fiyat belirsizliği sebebiyle tedirgin durumda...

Elazığ'daki hak sahibi depremzedeler konutlarına kavuşuyor!

Elazığ'da iki sene önce yaşanan depremde konut ve iş yerleri yıkılan vatandaşlar inşaat çalışmaları tamamlanan ve kura ile belirlenen yeni ev iş yerlerine peyderpey kavuşmaya devam ediyor. 

TOKİ, Elazığ'da depremzedeler için 10 milyar TL yatırımla yeni bir kent inşa ediyor!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde konutları yıkılan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için çalışma sürdüren TOKİ tarafından, 23 bin 249 konuttan oluşan projenin yüzde 90'ı bitirildi. 

Elazığ Sürsürü Mahallesi 2. Etap'taki 493 deprem konutunun kuraları çekildi!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremin sonrasında depremzedeler için Sürsürü Mahallesi 2. etapta yapılan 493 ev için kura çekilişi yapıldı. Meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde 41 kişi hayatını kaybetti.

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

Elazığ'da deprem konutları ve iş yeri için kuralar çekildi!

Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası depremzedeler için inşa edilen 379 konut ve 99 iş yeri için kura çekimi gerçekleşti. 

Elazığlı depremzedeler yeni evlerini bekliyor!

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde Sivrice merkezli yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine karşın konteyner kentlerde yaşamlarına devam eden binlerce vatandaşın sorunlarına ilişkin bir gelişme yaşanmadı. 

Elazığ'da 713 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da depremzedeler için inşa edilen 713 konut için kura çekimi gerçekleşti.

Elazığ'da deprem konutlarının inşaatı tam gaz!

24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında depremzedeler için inşa edilen deprem konutlarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Depremzedeler yeni konutları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Elazığ'da depremzedeler için yapılacak konutlar TBMM'de!

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler için yapılacak yeni konutların akıbetini TBMM gündemine taşıdı...

elazığ depremzedeler Haberi

elazığ depremzedeler

Geçen yıl 24 Ocak’ta 41 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan Elazığ depreminde yüzlerce yapı hasar görmüş ve kullanılmaz hale gelmişti. Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; depremin üzerinden bir yıl geçmesine karşın depremin merkez üssü Sivrice’de yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu ileri süren CHP İlçe Başkanı Erim Öztürk, kaymakamlık binasının da hasarlı olmasına rağmen hizmet vermeyi sürdürdüğünü dile getirdi. Öztürk, şunları kaydetti:

MUHTARLARI TEHDİT ETTİLER

– Sivrice’nin köylerine bir çivi dahi çakılmamış. Konteyner ve ağır hasarlı evlerde yaşayan insanlar var. Yıkılan evlerin hafriyatı dahi kaldırılmamış. Muhtarlar, yaşadıkları sorunları köylerine hizmet verilmeme korkusundan dolayı dile getiremiyorlar. Geçen hafta 30 vekilden oluşan bir heyet Elazığ’a geldi. Dertlerini anlatmaları için muhtarları da davet ettik. “Geleceğiz” dediler ancak gece saatlerinde AKP’liler tarafından tehdit edildikleri için...