25 / 04 / 2024

Elazığ eski binalar

Elazığ eski binalar

Elazığ'da gerek yıkılmayan gerekse sahipleri tarafından yıkılmasına izin verilmeyen eski binalar adeta tehlike saçıyor.

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.

14 ildeki 30 kamu arazisi için özelleştirme kararı!

Ankara, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Aydın, Şanlıurfa, İzmir'de yer alan kamu arazileri için özelleştirme kararı alındı

Kayseri Seyrani kentsel dönüşümle modern görünüme kavuşuyor!

Kayseri Kocasinan'a bağlı Seyrani'de hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski binaların yıkımı devam ediyor. Bölgeye modern binalar inşa ediliyor. 

Kayseri Kocasinan'da eski binalar ortadan kaldırılıyor!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde eski yapılar yıkılarak yerine modern binalar inşa ediliyor.

İnşaat sektörünün gelişimi için kentsel dönüşüm şart!

Kentsel dönüşümün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, eski binaları yıkıp yenisinin inşa edilmesinin kentsel dönüşüm olmadığını dile getirdi. 

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Şanlıurfa Kızılay Meydanı Projesi'nde son durum ne? 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Meydanı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binaların yıkım işlemleri gerçekleşiyor. 

Kentsel dönüşüm şartları nelerdir?

Riskli bölgelerde yer alan binaların yenilenmesi ve eski binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasına verilen çalışmaya kentsel dönüşüm denir. Peki, kentsel dönüşümde istenen şartlar neler? İşte kentsel dönüşüme dair bilinmesi gereken detaylar...

Çekmeköy Alemdağ'da eski binalar dönüşecek!

Çekmeköy Belediyesi, Alemdağ, Ekşioğlu ve Çatalmeşe Mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni imar planını devreye aldı. 

Beyoğlu'na mahalle bahçeleri inşa edilecek!

İstanbul Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Piyalepaşa 1.Etap'ta tamamlanan konutlarının teslimi ardından eski binaların yer aldığı alana mahalle bahçesi inşa edecek. 

Elazığ eski binalar Haberi

Elazığ eski binalar

Elazığ'da gerek yıkılmayan gerekse sahipleri tarafından yıkılmasına izin verilmeyen eski binalar adeta tehlike saçıyor.


Eski binaların hem etrafında bulunan yeni binalara zarar verdiği hem de insanlar için tehlike arz ettiği vatandaşlar tarafından dile getirilmekte. Görüntü kirliliğine de neden olan bu eski binalardan sarkan parçalar vatandaşları korkutuyor. Çünkü eski binalar yapı olarak sağlam olmadığı gibi madde bağımlılarının da meskeni haline gelmeye başladı. Hâl böyle olunca bu eski sağlıksız yapılar hem görüntü kirliliğine hem de hayati boyutta tehlikelere davetiye çıkarıyor.


ESKİ YAPILAR UYUŞTURUCU ZULALAMA ALANINA DÖNDÜ


Geçtiğimiz haftalarda Rızaiye Mahallesi Hacı Tevfik Efendi Sokak’ta bulunan eski bir apartmanın çatısında yangın meydana geldi. Çatısı yanan apartmanın ev sahipleri tarafından terk edildiği ve genellikle Suriyeli vatandaşların binada ikamet ettiği ayrıca binanın uyuşturucu kullanıcılarının ve tinercilerin mekânı...