26 / 04 / 2024

Elazığda artçı depremler

Elazığda artçı depremler

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam Elazığ'da yaşanan depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ercan, bölgede daha büyük artçı deprem yaşanmayacağını söyledi...

SON DAKİKA! Elazığ'da deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıkladığı son dakika verilerine göre, Elazığ'da 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte Kandilli Rasathanesi'nin yayımladığı 27 Ekim 2023 son depremler listesi...

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Elazığ'da 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ağır hasar gördüğü tespit edilen toplamda 10 bin 694 yapının yıkımına başlandı.

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

Elazığ'da 1894 deprem konutu için kura çekildi! 

Elazığ'da, geçen yıl meydana gelen 6.8 ve 5.3'lük depremler sonrası Toplu Konut İdaresi tarafından inşa edilen 1894 deprem konutu için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Elazığ'da deprem konutları için kura çekimi yapıldı!

Elazığ'da inşa edilen 379 adet deprem konutu için kura çekimi gerçekleşti.

Elazığ'da 395 deprem konutunun kura çekilişi yapıldı!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen konutların kura çekilişi yapıldı.

Elazığ'da depremzedelere hibe edilen evlere borç çıkartıldı iddiası!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde ailesini kaybeden depremzedelere devlet tarafından 'hibe' konutlara 340 ila 360 ğı ileri sürüldü. TOKİ'nin depremzedelere yolladığı ihtarnamede satış sözleşmelerini imzalamamaları halinde işgalci olacağı belirtildi.

Elazığ'da deprem konutları ve iş yeri için kuralar çekildi!

Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası depremzedeler için inşa edilen 379 konut ve 99 iş yeri için kura çekimi gerçekleşti. 

Elazığ'da 526 deprem konutu için kura çekildi!

Elazığ'da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan evler yerine inşa edilen 526 konut için kura çekilişi yapıldı. 

Elazığ'da inşa edilen 489 deprem konutunun kurası çekildi!

Elazığ'da geçen yıl meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan konutlar yerine inşa edilen 489 konut için kura çekimi gerçekleşti. 

TOKİ Elazığ'da dere yatağına konut inşa etti iddiası!

TOKİ'nin Elazığ'da dere yatağına deprem konutu inşa ettiği iddia edildi. Elazığ İl Özel İdaresinde ismini vermek istemeyen bir yetkili konuya ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

Elazığ'da 713 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da depremzedeler için inşa edilen 713 konut için kura çekimi gerçekleşti.

Elazığ'da deprem konutlarının inşaatı tam gaz!

24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında depremzedeler için inşa edilen deprem konutlarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Depremzedeler yeni konutları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Elazığda artçı depremler Haberi

Elazığda artçı depremler

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dün akşam 20.53'te yaşanan 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklama yaptı.

Ercan, "Bu depremin ardından daha büyük bir deprem gelmesi beni şaşırtır. 24 Ocak’ta olan büyük deprem dinginlik sürecine girme eğilimindedir. Önceden olmasını beklediğim, beklenen M=5 ile M5,8 arasındaki büyük artçı depremlerin biri bugün M5,1 olarak olmuştur" diye konuştu.

Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre, Ahmet Ercan'ın açıklaması şu şekilde: 

-Kalaba-Sivrice, Elazığ'da, 5,5 km odak derinliğinde M5,1 büyüklüğünde bir deprem, Doğu Anadolu Kırığının Palu-Sincik kolu üzerinde oldu.

-Türkiye'de son Silivri (M5), Akhisar (M5,8), 24 Ocak 2020'da 20.40'da Elazığ-Sivrice'de (M6,8) depremlerinden sonra 1,5-2 aydır depremler olmuyordu.

-Bugün Doğu Anadolu sol atımlı kırığı üzerinde oluşan deprem M6,8'lik depremin bir artçısıdır.

-Bugün Bodrum'da olan 02.00 M4,3'lük, Tokat'ın Almus ilçesinde...