24 / 04 / 2024

Elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği

Elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği

Abonelik sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esasları, 24 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Yönetmelikte bazı maddeler elektrik abonelik sözleşmelerinde uygulanıyor. İşte elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği..

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

İstanbul gibi büyükşehirlerde bir konutun tahliye etmenin en pratik yolunun elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini ev sahibinin uhdesinde tutarak kiracıya yazılı bir kira sözleşmesi vermemek olduğunu söyleyen Avukat Eyyup Akıncı kira sözleşmesindeki ince ayrıntıları açıkladı.

Balıkesir OSB ile İŞBİR arasında arsa sözleşmesi imzalandı!

TSKGV iştiraki İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ ile Balıkesir OSB arasında arsa tahsis sözleşmesi imzalandı.

Doğalgaz abonelik sözleşmesi için gerekli belgeler!

Doğalgaz kullanımı olan bir mahalde yeni kullanıcının gaz kullanmak istemesi durumunda Doğalhaz Abonelik Sözleşmesi yapılıyor. Peki, doğalgaz abonelik sözleşmesi için gerekli belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

Elektrik Piyasasında Perakende Satış Sözleşmesi tebliği yürürlükte mi?

Elektrik piyasasında düzenlemeye tabi tarifeler yoluyla elektrik enerjisi ve/veya kapasite satışı sözleşmeleri hakkında usul ve esasları kapsayan Elektrik Piyasasında Perakende Satış Sözleşmesi tebliği yürürlükte mi?

Abonelik sözleşmelerinde yeni dönem başlıyor!

Elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet gibi birçok mal veya hizmete ilişkin abonelik sözleşmelerinde tüketici lehine yeni dönem başladı. Artık hizmet bedeli alınmayacak ve tüketici istediğinde sözleşmesini feshedebilecek.

Abonelik sözleşmelerinde yeni dönem başladı!

Elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet gibi birçok mal veya hizmete ilişkin abonelik sözleşmelerinde tüketici lehine yeni dönem başladı.

Doğalgaz abonelik sözleşme işlemleri!

Doğalgaz abonelik işlemleri yapıldıktan sonra doğalgazı fiilen kullanacak olan gerçek veya tüzel kişiler yada yetkili temsilcileri tarafından Doğalgaz Kullanım Sözleşmesi yapılır. İşte doğalgaz abonelik sözleşme işlemleri...

Su abonelik sözleşmesi örneği!

Taşınmaz malların yeni sahibi veya kiracısının abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Aboneliklerin başında su aboneliği de bulunuyor. Kullanıcının müracaat sırasında sözleşme de imzalaması gerekiyor. İşte su abonelik sözleşmesi örneği...

Abonelik sözleşmesi ne zaman feshedilebilir?

Abonelik sözleşmeleri, tüketicinin belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlıyor. Tüketiciler bu sözleşmeyi feshedebiliyor. Peki, kanunen abonelik sözleşmesi ne zaman feshedilebilir?

Abonelik sözleşmesi feshi sonuçları!

Tüketici, belirsiz süreli ya da süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini gerekçe göstermeden feshedebiliyor. Peki, abonelik sözleşmesi feshi sonuçları nelerdir?

Abonelik sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Abonelik sözleşmesi imzalayan tüketiciler, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini istediği zaman feshedebiliyor. Peki, abonelik sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Abonelik sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dışındaki abonelik sözleşmelerini de kapsayan Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği, 24 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, abonelik sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Abonelik sözleşmeleri şekil şartları!

Tüketicinin belirli bir mal ya da hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan sözleşme, abonelik sözleşmesi olarak ifade ediliyor. Peki, abonelik sözleşmeleri şekil şartları nelerdir?

Elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği Haberi

Elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği

Elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği!

Abonelik sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esasları, 24 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Bu Yönetmelik, tüketicinin belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan her türlü abonelik sözleşmesini kapsar.


Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dışındaki abonelik sözleşmelerine bu Yönetmeliğin yalnızca 5 inci, 6 ncı, 7 nci, 8 inci, 13 üncü, 22 nci, 23 üncü, 24 üncü ve 25 inci maddeleri uygulanır.


Elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği maddeleri şu şekilde;


Sözleşmenin şekli


MADDE 5 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, sunulan mal veya hizmete ilişkin olarak tüketici ile bir abonelik sözleşmesi kurmak zorundadır. Yazılı veya mesafeli olarak kurulan abonelik sözleşmelerinin bir örneğinin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye verilmesi zorunludur.


(2) Abonelik...