29 / 03 / 2024

elektrik faturasında değişiklik

elektrik faturasında değişiklik

Dağıtım şirketleri, EPDK’ya gelir yaratıcı bir başka öneride daha bulundu. Şirketler, elektrik faturalarının kapıda tahsilatına izin verilmesini istedi. EPDK, kapıda tahsilatı kabul ederse, faturaya belli bir miktar “masraf” eklenecek...

1940 yılında İstimlak Kanunu'nda değişiklik! Yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek!

1940 yılında, İstimlak Kanunu'nun 11. maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek. 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda son dakika gelişmesi! İşsizlik Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapıldı!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren İşsizlik Sigortası ile ilgili son dakika haberi geldi. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasında Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Çiftçiler hemen bakın! Tarımsal desteklerin uygulanmasında değişiklik: Mazot ve gübre desteği, ÇKS başvuruları...

Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan "Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ" kapsamında sağlanan desteklerin başvuru ve ödeme tarihlerinde değişiklik yapıldı. İşte ayrıntılar...

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

Bayram öncesi ikinci el araba fiyatlarında değişiklik! İşte yeni tarih için detaylar!

Bayram öncesi ikinci el araba fiyatları da değişiklik göstermeye başladı. Araba alacakların dikkatine, sizler için yeni bir tarih açıklandı. Peki bu açıklanan tarihte son durum belli olacak mı?

Vergi Kanunu’nda flaş değişiklik! 1,4 milyon kişiyi etkiliyor!

Resmi Gazete'de yayınlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Vergi Kanunu’nda değişiklik yaptı. Yeni düzenleme ile birlikte tüm alış veya satışları 5 bin TL'nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin "Ba-Bs formu" vermelerine gerek kalmayacak.

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılması Kararında Değişiklik!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar bugünkü 31855 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilmesi amaçlanan Yenişehir’in imar planlarında değişikliğe gidildi.

Binaların teras katlarında değişiklik yapılırken onay gerekir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki teras katlarında değişiklik yapılırken onay alınmasının gerekli olup olmadığını kaleme aldı.

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

elektrik faturasında değişiklik Haberi

elektrik faturasında değişiklik


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 3 TL’yi aşan kur nedeniyle zorlanan elektrik dağıtım şirketlerine “gelir” yaratacak yeni bazı kalemler belirledi.


EPDK’nın çalışmasına göre faaliyet dışı alanlardan sağlanacak gelirlerin bir bölümü dağıtım şirketinde kalacak. Bir bölümü de tüketici lehine tarifeye yansıtılacak. Hali hazırda elektrik direklerine alınan reklamlar tüketicinin lehine faturaya yansıyor fakat şirketler bu pastadan pay alamıyorlardı. Artık şirketlerde elektrik diğerine reklam parasından pay alacak.Şirketlerin söz konusu gelirin ne kadarını kendilerine alacakları ne kadarını tüketicinin faturasına indirim olarak alacakları henüz belli olmadı.


EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bir süre önce yaptığı açıklamada, elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin özellikle dolar kurunun artışından kaynaklanan sorunlarını bildiklerini ve dağıtım şirketlerini belli bir ölçüde rahatlatacak “gelir yaratıcı” bazı çalışmalar yaptıklarını belirtmişti. EPDK, bu konuya ilişkin teknik çalışmasını...