26 / 04 / 2024

elektrikli şarj istasyonu

elektrikli şarj istasyonu

Türkiye'de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından ilk elektrikli şarj ağı işletmeci lisansı En Yakıt'a verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikli araç şarj istasyonları için ilk lisansın verildiği duyurmuştu.

Elektrikli şarj istasyonu kurana 20 milyon liraya kadar destek verilecek

Resmî Gazete’nin bugünkü nüshasında yayımlanan karara göre; elektrikli şarj istasyonu kuran yatırımcılara, 20 milyon Türk lirasına kadar destek verilecek.

Elektrikli araç şarj soket sayısı yurt genelinde 12 bini geçti...

Türkiye genelinde elektrikli araçlar için şarj soket sayısı 25 Aralık 2023 itibarı ile 12 bin 67'ye kadar ulaştı. En fazla elektrikli şarj istasyonu bin 308 ile İstanbul'da, İstanbul'u ise 542 istasyonla Ankara ve 422 istasyonla da Antalya takip ettiği belirtildi. İşte detaylar...

Aytemiz ve Eşarj, elektrikli araç şarj istasyonu sayısını artıracağını açıkladı...

Akaryakıt alanında ilk kez 2017 yılında istasyonlara elektrikli araç şarj noktası kuran Aytemiz, Türkiye'nin ilk elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj ile beraber 2024 yılında hızlı şarj noktalarının sayısını 40 şehirde 60'a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. İşte haberin detayları...

Elektrikli araç şarj istasyonlarına akıllı bariyerler yapılacak

Elektrikli araç sayısının artması ile beraber bu sektördeki teknolojik çözümlere yenileri de eklnemeue devam ediyor. İşte konu ile ilgili haberin detayları...

Opel'den Kasım kampanyası! Corsa Elektrikli araç alana 20.000 TL Eşarj kartı hediye!

Opel kasım ayına özel kampanyasının detaylarını açıkladı. Bu kapsamda Opel Yeni Corsa'da 200 bin TL 12 ay yüzde 0,99 faiz fırsatıyla satılacak. Ayrıca Corsa Elektrikli araç alana 20.000 TL Eşarj kartı hediye olacak.

Yeni binalarda elektrikli şarj ünitesi zorunlu! Bina ve AVM'lerde kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı?

Türkiye’de elektrikli araçlara olan talep yılın ilk 9 ayında, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 862,8 arttı. Peki bina ve AVM otoparklarında kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı? İşte o rakamlar...

ŞOK’ta dev indirim! taşınabilir şarj istasyonu 6 bin 699 TL’ye, blender 1.699 TL’ye, klimalı yastık 159 TL’ye düştü!

ŞOK, hafta sonu indirim furyasını yarın resmen başlatacak. Buna göre, taşınabilir şarj istasyonu 6 bin 699 TL’ye, blender 1.699 TL’ye, klimalı yastık 159 TL’ye düştü. İşte 4 Kasım 2023 ŞOK fiyat listesi...

Bina ve site otoparklarına şarj istasyonu kurulabilir mi? İşte 12 soruda tüm detaylarıyla

Otomobil piyasasında her geçen gün artan elektrikli otomobiller için şarj istasyonları sorun haline gelmeye başladı. Peki Bina ve site otoparklarına şarj istasyonu kurulabilir mi? İşte 12 soruda tüm detaylarıyla...

Konutlara şarj istasyonu nasıl kurulur?

Elektrikli araç kullanımı yaygınlaştıkça aracını sitesinde ya da apartmanının önünde şarj etmek isteyenler, "Konutlara şarj istasyonu nasıl kurulur?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Konut siteleri ve binaları elektrik çarptı! Elektrikli araç sahipleri otoparklara şarj yeri talep ediyor!

Günden güne yayılan elektrikli araçlar konut otoparklarında yeni probleme neden oldu. Elektrik araç sahipleri konut siteleri ve binasının otoparkında aracını şarj etmek için yer talep etmeye başladı.

Araç başına düşen hızlı şarj istasyonunda Avrupa birincisiyiz!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye'de şarj istasyonu sayısının hızla arttığını belirterek, "8 bin 861 şarj noktası var. Her 14 araca bir hızlı şarj (DC) noktası düşüyor. Araç başına düşen DC şarj noktası açısından Avrupa’da 1. sıradayız" dedi.

Elektrikli araçlara talep artınca şarj istasyonlarının sayısı da katlandı!

Küresel iklim krizi ve fahiş benzin fiyatları nedeniyle elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Elektrikli araçlara artan taleple birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı da Türkiye genelinde 4 bine dayandı.

Yakıt fiyatları artınca elektrikli araçlarda talep patlaması oldu!

EY Mobilite Tüketici Endeksi 2023 raporuna göre araba satın almayı planlayanların yarısından fazlası elektrikli araç almayı düşünüyor. Elektrikli araca sahip olmak isteyenlerin en büyük endişesi ise şarj istasyonu eksikliği olarak ön plana çıkıyor.

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

elektrikli şarj istasyonu Haberi

elektrikli şarj istasyonu

Elektrikli araçların yakıt maliyetleri benzin ve dizel yakıtlı araçlarla kıyaslandığında çok daha avantajlı bir durumda. Mevcut fiyatlarla, elektrikli araçların evden şarj edilmesi halinde oluşan yakıt maliyeti, benzin ve dizel yakıtlı araçların yakıt maliyetinin yaklaşık üçte biri seviyelerinde.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, şimdiye kadar toplam 5 farklı lisans başvurusu aldıklarını açıkladı.

Yılmaz elektrikli araç şarj altyapısı lisansı alan firmaların kendi şarj istasyonlarını kurabileceklerini ancak isterlerse sertifika vererek (Benzin istasyonu mantığıyla) bayilik sürecini de devreye alabileceklerini açıkladı.

Elektrikli ağların büyümesi için önemli görünen bu konu yanında, bir “Serbest Erişim Platformu” da yolda bulunuyor. Bu bir telefon uygulaması olacak ve böylece sürücüler şarj istasyonları hakkında tek bir noktada detaylı bilgi alabilecek, hızlıca konum belirleme yapabilecek.
 

Öte yandan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) Türkiye'nin ilk elektrikli şarj...