29 / 03 / 2024

Elektrikte sosyal tarife nedir

Elektrikte sosyal tarife nedir

Hükümet, elektrikte dar gelirlinin faturasını indirecek ‘sosyal tarife’ çalışması yapıyor. Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin faturasının bir kısmını kamu karşılayacak.

Elektrikte yeni tarife! Bugünden itibaren uygulanmaya başlıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte yapılan yüzde 10'luk KDV indirimiyle mesken abonelerinin günlük 8 kilovatsaate kadar tüketim miktarı için nihai fiyatın bugünden itibaren başlanıyor.

Elektrikte yeni tarife belli oldu! Faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrikte tüm abone gruplarının 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan tarifelerini açıkladı. İşte faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam mı geldi? İşte yeni tarife!

Doğal gaz ve elektrikte yeni tarife açıklandı. Bunun üzerine Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam mı geldi? sorusu sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Elektrikte yeni tarife devrede! Peki faturalar nasıl gelecek?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği elektrik faturası düzenlemesi hayata geçti. Peki yapılan indirimlerin faturaya yansıması nasıl olacak? İşte merak edilenler...

Elektrikte kademeli tarife nasıl belirleniyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon özel yayınında kendisine yöneltilen gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi ve dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda kademeli olarak geçilecek tarifenin tasarruf ve verimli kullanım sağlayacağını söyledi. Peki doğalgaz ve elektrikte kademeli tarife nasıl olacak?

Doğalgaza sosyal tarife uygulaması geliyor!

Sadece konutlar için kullanılan elektrik faturalarına getirilen kademeli tarife uygulamasına benzer bir yapının doğalgaz için de uygulanacağı aktarıldı.

Kamuya ait sosyal tesisler için yeni tarife belli oldu!

2021 yılı için kamuya ait sosyal tesisleri kullanmak isteyenlerin ödemesi gereken asgari bedeller belli oldu.

Yeni saat uygulaması faturanızı kabartmasın!

Enerji Komisyonu Başkanı Bilgin Akbal, bu yıl kış saati uygulamasına geçilmeyecek olması nedeniyle elektrikte üç zamanlı tarife abonesi olan tüketicilerin faturalarının "kabarmaması" için dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Elektrikte yeni tarife!

EPDK, Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt Anonim Şirketi tarafından uygulanan aktif elektrik enerji toptan satış tarifesini düzenledi.

Elektrik tarifesi saatleri 2015!

Mesken ve işyerlerinde kullanılan elektrik saatinin akıllı saat ile değiştirilmesi halinde elektrikte indirimli tarife kullanılmış oluyor. Bu tarifede belirlenen saatlerde elektrik daha ucuz oluyor. İşte elektrik tarifesi saatleri 2015

Elektrikte tek zamanlı tarife nedir?

Puantlı tarife olarak da bilinen çok zamanlı tarife; üç farklı zaman dilimlerinde farklı uygulanan elektrik tarifesine deniyor. Peki, elektrikte tek zamanlı tarife nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Dar gelirli vatandaşa elektrikte devlet desteği!

Dar gelirli vatandaşın elektrik faturasının bir bölümü devlet tarafından karşılanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı’nın çalıştığı ‘sosyal tarife’ projesi birkaç aya netleşecek.

Elektrikte sosyal tarife nedir Haberi

Elektrikte sosyal tarife nedir


Hükümet, elektrikte dar gelirlinin faturasını indirecek ‘sosyal tarife’ çalışması yapıyor. Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin faturasının bir kısmını kamu karşılayacak. 


Sosyal yardımların kapsamı ve miktarının artırılmasına yönelik çalışmalar devam ederken, dar gelirlilere bir müjde de enerjiden geldi. Dar gelirli vatandaşların elektrik faturasını düşürücü sosyal adımlar yeniden masada.


Star'ın haberine göre, enerji yönetiminin elektrikte dar gelirlinin faturasını indirecek ‘sosyal tarife’ çalışması yaptığı öğrenildi. Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümü kamu tarafından karşılanacak.

Ekonomi kaynaklarından edinilen bilgilere göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda ödeme modeli henüz belli olmadı. Üzerinde ağırlıklı olarak durulan çalışmaya göre elde ettiği...