25 / 04 / 2024

Elmadağde dönüşüm

Elmadağde dönüşüm

Ankara'nın Elmadağ İlçesi sınırları içerisinde bulunan Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar Mahalleleri içerisindeki yaklaşık 52 hektarlık alan kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Dönüşüm kararı resmi gazetede yayınladı.

Murat Kurum'dan 600 bin konut için dönüşüm sözü!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 1,5 milyon TL'lik destek sağlanacağını söylerken, 600 bin konut için de dönüşüm sözü verdi.

Kocaeli yerinde dönüşüm için uygun değil: Alan bazlı dönüşüm şart!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, Kocaeli'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve Kocaeli'de dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini açıkladı. 

Başakşehir Kayaşehir'de dönüşüm başlıyor!

Başakşehir Belediyesi tarafından Kayaşehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Başakşehir'in ilk kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri önceki gün belirlendi. 

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri Avcılar olmuştu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçede kentsel dönüşümü hızlandırdı. Büyükçekmece'de de yapılar en az Avcılar kadar riskli durumda, o ilçede de dönüşüm hızlandırıldı.

Bursa Tophane'de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi başkenti olan Tophane'nin kimliğini öne çıkarmak için dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan 'dönüşüm' çağrısı!

Gaziemir’de dönüşüm 8 yıl boyunca “ekonomik kriz” engeline takılırken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrı yaptı. 

Trabzon Çömlekçi'de dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ), Trabzon'da Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Zeytinburnu ve Kağıthane'de dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu'nda "Telsiz'de ve Merkezefendi'de toplam 1204 konut ve 219 iş yerini yapıp en kısa zamanda teslim edeceğiz" dedi ve Kağıthane'deki dönüşüm projesinde ise 688 konut ve 57 iş yeri yapılacağını belirtti...

Fikirtepe'de dönüşüm için boşaltılan evler 400 liraya kiralanıyor!

Ülke gündemi deprem olsa da her an yıkılacak evlerde yaşam maalesef devam ediyor.  İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm için boşaltılan konutları yabancılar 400-500 liraya kiralıyor. Harabe evler kiraların düşük olması sebebiyle tercih ediliyor. 

Kağıthane Yahya Kemal'de dönüşüm başladı!

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi sakinleri, bölgede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla konutlarının yenileneceği için sevinç yaşıyor.

Nilüfer'de dönüşüm mağdurlarının sorunları çözülecek!

CHP'nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, Nilüfer'de kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarının çözüleceğini açıkladı. 

Kocaeli'de dönüşüm istemeyen 196 mahalle sakini dava açtı!

‘Riskli alan’ ilan edilen ve Kentsel Dönüşüm izni çıkarılan Veliahmet ve Hacıhızır Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar bu kararın iptali için İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Kentsel dönüşüm istemeyen 196 mahalle sakini avukata vekalet verdi.

Antalya Kepez-Santral'de dönüşüm tam gaz!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine ait konutların inşaatı son sürat devam ediyor.r örülmeye başladı.

Elmadağde dönüşüm Haberi

Elmadağde dönüşüm

Ankara'nın Elmadağ İlçesi sınırları içerisinde bulunan Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar Mahalleleri içerisindeki yaklaşık 52 hektarlık alan; 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2. maddesine göre 22.02.2013 tarih ve 2013/4365 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile "Riskli Alan" ilan edilerek, 13.03.2013 tarihli ve 28586 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Belediyeden yapılan açıklamaya göre. proje kapsamında; Yenidoğan Mahallesinde yaklaşık 19.5 hektarlık alan aynı kanun kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 10.09.2013 tarih ve 5722 sayılı oluru ile "Rezerv Yapı Alanı" olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 27.03.2013 tarih ve 1418 sayılı ve 22.1 1.2013 tarih ve 7657 sayılı Makam Olurları ile söz konusu "Riskli Alan" ve "Rezerv Yapı Alam" olmak üzere toplam 71.5 hektar alanda dönüşüm uygulamalarına (tespit,...