25 / 04 / 2024

Bursa Tophane'de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Bursa Tophane'de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi başkenti olan Tophane'nin kimliğini öne çıkarmak için dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. 



Bursa'nın tarih başkenti kimliğini öne çıkaracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Tarihi Saat Kulesi, Bey Sarayı ve Hisar Bölgesi'ni de içine alan 'Tarih Adası' çalışmaları devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Belediye  saat kulesi restorasyonunun ardından yamaçlardaki temizlik çalışmalarına devam ediyor. 

Bursa Tophane de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

“Bursa’da tarih ve yeşil yeniden gün yüzüne çıkıyor” sloganıyla Bursa’nın adeta çehresini değiştirecek projelerin startını veren Büyükşehir Belediyesi, özellikle kentin tarihi kimliğini öne çıkaracak ‘Tarih Adası’ projesi kapsamındaki çalışmaları birer birer hayata geçiyor. Çalışmalarda öncelik verilen Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’nde Kızılay, İşkur ve Merkez Bankası binalarının ardından Pirinç Han’ın arkasında bulunan yaklaşık 350 yıllık Esir Dede Türbesi etrafındaki 15 dükkanın da yıkımı tamamlandı.

Bursa Tophane de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Tophane ve Hanlar bir bütün 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesini, Tophane, Bey Sarayı ve Hisar Bölgesi ile bir bütün olarak ele aldıklarını söyledi. Bu bölgeyi bütünüyle bir ‘tarih adasına’ dönüştürmekte kararlı olduklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Sadece birkaç binanın yıkılmasıyla bile Tophane ve Hanlar Bölgesi bağlantısı sağlanmış oldu. Artık Hanlar Bölgesi’nden bakıldığında surlar ve Tophane Bölgesi rahatlıkla görülebiliyor. Tüm bu bölgeyi kapsayan çalışmalarımız etap etap tamamlandığında Bursa’mızın tarih başkenti kimliği çok daha öne çıkmış olacak” dedi.
 

Tarihi Tophane Saat Kulesi yenileniyor!


Geri Dön