29 / 03 / 2024

emekli hizmet süresi birleştirme

emekli hizmet süresi birleştirme

Emekli olmak isteyen yüz binlerce vatandaşı kapsayan bir karar alındı. Hizmet sürelerinin birleştirilmesine ilişkin Yargıtay tarafından dikkat çeken bir karar verildi. İşte milyonları ilgilendiren o gelişme...

Milyonlarca emekliye son dakika duyurusu yapıldı! Bankaya gidene 12 bin 500 TL verilecek, süresi bitmeden yetişin!

Milyonlarca SSK, Bağkur ve emekli sandığı emeklisine son dakika duyurusu yapıldı. Bankaya gidene 12 bin 500 TL verilecek, süresi bitmeden yetişin...

EYT'lilere flaş kolaylık: Emekli maaşı bağlama süresi kısalıyor! Hemen bu son dakika detayına bakın!

EYT'lilere flaş kolaylık... Emekli maaşı bağlama süresi kısalıyor... Hemen bu son dakika detayına bakın...

Ak Parti’den son dakika açıklaması geldi! Staj süresi EYT’ye sayılacak mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin kapsamına girerek emekli olmak isteyenler çeşitli yollar ararken, bunlardan biri olarak staj döneminin prim gün sayısına eklenip eklenmeyeceği konusu pek çok vatandaş tarafından araştırılıyor. Ak Partili Özlem Zengin, staj süresi ve emeklilik ile ilgi

EYT’den emekli olabilmek için staj süresi eklenebilecek mi?

Sayıları 2 milyon 250 bini bulan EYT kapsamındaki çalışanlar, meclisten düzenlemenin geçerek emekli olmayı heyecanla bekliyor. Prim günü şartını kıl payı farkla kaçırdığını görenler ise staj süresi başlangıcının EYT’den emeklilik için prime eklenip eklenemeyeceğini merak ediyor. Peki staja başladığı

Akbank maaş promosyonu ne kadar? Akbank promosyon süresi ne kadar?

Emekli promosyon ödemeleri gündemdeki yerini koruyor. Pek çok vatandaş Akbank maaş promosyonu ne kadar? Akbank promosyon süresi ne kadar? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Erken emekli olmak isteyenler dikkat! Emeklilikte yeni formül!

Erken emekli olmak isteyenler dikkat! Erken emeklilik hakkını prim gün sayısı, yaş ve sigortalı olma süresi şartlarını sağlayanlar kazanabiliyor. 1999 Eylül ve öncesi sigorta başlangıcı olan çalışanlar 3 bin 600 prim gününü ve 15 senelik hizmet süresi doldurulduğunda emekliliğe hak kazanabilir..

Erzincan Yoğurtlu TOKİ Emekli Evleri başvuru süresi!

Erzincan Yoğurtlu TOKİ Emekli Evleri başvuru süresi bugün sona eriyor. Dairelerin 75 metrekarelik 2+1 olarak tasarlandığı projede 11 bin 800 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

Kütahya İnköy TOKİ Evleri emekli başvuru süresi!

Kütahya İnköy TOKİ Evleri emekli başvuru süresi yarın sona eriyor. 9 bin 208 TL'lik peşinatla daire sahibi olunabilen projede 180 veya 240 ay vade seçeneği sunuluyor.

Bursa Nilüfer İrfaniye TOKİ emekli başvuru süresi!

Bursa Nilüfer İrfaniye TOKİ emekli başvuru süresi devam ediyor. Son başvuru tarihi 30 Aralık 2015 olarak belirlenen projede 240 ay vade seçeneği ile daire sahibi olunabiliyor.

TOKİ Amasya Merzifon emekli başvuru süresi!

TOKİ Amasya Merzifon emekli başvuru süresi 30 Aralık 2015 tarihinde sona erecek. Konut kurası 21 Ocak 2016'da çekilecek olan projede başvuru ücreti olarak 500 TL isteniyor.

Çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı!

Çevre temizlik vergisi, Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Başvurular, 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı...

Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile vergi borçları yapılandırılabiliyor. 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı...

Vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası ile vergi borçları yapılandırılabiliyor. Peki, 1 Aralık'ta başvuru süresi sona erecek olan vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

emekli hizmet süresi birleştirme Haberi

emekli hizmet süresi birleştirme

İşçi, memur, esnaf gibi farklı statülerde çalışması bulunanlar hizmet sürelerini birleştirip emekli olma hakkı kazanabiliyor. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre; 2008 öncesi çalışmaya başlamış olanların hizmet süreleri birleştirilirken, son 7 senelik fiili hizmet süresi değerlendiriliyor. Buna göre, son 2520 prim günü en fazla hangi statüde geçmiş ise o statünün kurallarına göre emekli olma hakkı kazanıyorlar. Hizmet sürelerinin eşit olması durumunda ise eşit hizmet sürelerinden sonuncusunun tabi olduğu statü göz önünce bulunduruluyor.

Sigortalı çalışma başlangıcı 2008 Mayıs ayı ve sonrası olanlar ise bütün çalışma yaşamları boyunca hizmet süreleri en çok hangi statüde geçmiş ise o statüden emekli olma hakkı kazanıyor.

Hizmet sürelerinin birleştirilmesi, prim günü tek bir statüden emekli olmaya yetmeyenler için fırsat sağlıyor. Bazı durumlarda ise dezavantaja neden olabiliyor.

Örneğin,...