18 / 04 / 2024

emekliye kira yardımı yapılacak mı

emekliye kira yardımı yapılacak mı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığı'na sunduğu 2 ayrı kanun teklifiyle emeklilere ayda 600 lira da kira yardımı yapılmasını talep etti.

Emekliye yüzde 70 zam 10 bin TL kira yardımı müjdesi! Emeklinin gözleri yuvalarından fırladı!

Son dakika gelişmesine göre, emekli ve memur maaşlarında büyük bir artış gerçekleşecek. Yapılan son açıklamaya göre, emekli ve memur maaşlarına yüzde 70 oranında bir zam yapılacak ve ayrıca 10.000 TL tutarında kira yardımı uygulanacak.

Emekliye kira yardımı teklifi meclise sunuldu!

İYİ Parti Konya Millet­vekili Fahrettin Yokuş tarafından hazırlanarak TBMM’ye sunulan iki ayrı kanun teklifi ile, evi olmayan ve kirada oturan emekli vatandaşlara her ay 581 lira net kira yardımı yapılması talep edildi.

Emekliye kira yardımı yolda!

Emekliler için destekler yeniden gündeme geldi. Talepler hayata geçerse, TOKİ konutlarından emekliye daha fazla pay ayrılacak, muhtaçlara kira yardımı yapılacak.

Emekliler ve dar gelirliler nasıl kira yardımı alır?

SGK SSK Bağkur emeklisi kira ev desteği alma şartları nedir? Emekliye ve dar gelirliye kira yardımı nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

Emekliye kira yardımı kampanyası!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanlar Kurulu'nun 108 şubeden başkanının katılımıyla Ankara'da emeklileri yakından ilgilendiren konuları konuştu. Emeklilere kira yardımı teklifi talep edildi. 

Emekliye 600 lira kira yardımı yapılsın teklifi!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığı'na sunduğu 2 ayrı kanun teklifiyle emeklilere ayda 600 lira da kira yardımı yapılmasını talep etti.

Yalova'da bu ay 82 bin 758 TL kira yardımı verildi!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kentsel dönüşüm kapsamında 278 hak sahibine toplam 82 bin 758,62 TL Haziran ayı kira yardımı hak sahiplerinin hesabına yatırıldı.

Kiracılar için kentsel kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından bazı finansal haklar tanınıyor. Bu hakların başında kira yardımı yer alıyor. Peki, kiracılar için kentsel kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar süre alınır?

Kentsel dönüşüme giren binalarda yaşayan vatandaşlara, talep etmeleri halinde belirlenen oranlarda kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar süre alınır?

2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm kapsamında binasını anlaşma ile tahliye eden hak sahiplerine devlet kira yardımında bulunuyor. Peki, 2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?

Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların maliklerine ve kiracılarına devlet bazı yardımlarda bulunuyor. Peki, kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen bir yapının anlaşma yolu ile tahliye edilmesi halinde hak sahipleri bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar..

Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı koşullarını taşıyan kimseler bir dilekçe ile kira yardımına başvuruda bulunabiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015...

emekliye kira yardımı yapılacak mı Haberi

emekliye kira yardımı yapılacak mı

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığı'na sunduğu 2 ayrı kanun teklifi ile emeklilere yılda 2 bin TL ısınma yardımı ve ayda 600 TL de kira yardımı yapılmasını talep etti.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, bir ton kömürün 1800 lira olduğunu söyleyen Gürer, 12 milyon emeklinin çok zor koşullarda yaşadığını vurgulayıp, “Kira ve yakacak desteği, kısmen de olsa emeklileri rahatlatacaktır” dedi.

Gürer, 2018 yılında başlayan ekonomik krizin emeklileri daha fazla etkilediğini, faiz oranlarındaki artış ve döviz fiyatlarındaki olumsuzluğun, işsizlik ve yoksulluğu da beraberinde getirdiğini belirtti. Gürer, “Emeklilerimiz fiyat düşer diye pazara bile geç saatlerde gidiyor. Enflasyon ile her gün gelen zamlar emeklilerimizin yaşam mücadelesi vermesine yol açıyor” diye...