19 / 04 / 2024

Emlak Bankası nedir

Emlak Bankası nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Emlak Bankası sıradan bir banka değildir, aynı zamanda mevzi bir bankadır. Bu ülkeye zarar vermek adına ekonomik spekülasyon yapanlara, manipülasyonculara, dolar spekülatörlerine ve faiz lobisine cevap vermek için ihdas edilmiş bir kurumdur" dedi...

Berat Albayrak: Emlak Bankası'nı yeniden yapılandırdık!

İstanbul'da Finans Merkezi Konferansı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ''Türkiye Emlak Bankasını gayrimenkul finansmanını yönlendirecek kapasitede bir banka haline getirecek şekilde yeniden yapılandırdık" dedi.

16 soruda Emlak Bankası!

Emlak Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası adıyla yeniden kuruldu. 26 Şubat tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK),kararıyle Emlak Bankası geri döndü. Peki, Emlak Bankası nedir? Emlak Bankası faaliyetleri neler? İşte merak edilen her şey... 

Emlak Bankası nedir?

Türkiye Emlak Katılım Bankası, Resmi Gazete'de yayımlanan ilan ile resmen faaliyete geçti. Peki, Emlak Bankası nedir? Emlak Bankası'nın faaliyetleri neler? 

Emlak Bankası sektöre hayat verecek!

2001 yılında kapatılan Emlak Bankası'nın yeniden kurulması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan onay çıktı. Resmi gazetede yayınlanan karar ile Emlak Bankası resmen kurulmuş oldu.Sektör temsilcileri bu kararı yorumladı...

Emlak Bankası mevcut stokları eritecek!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "18 yıl aradan sonra Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın faaliyet izni alması sadece sektörümüz için değil, ülkemiz için de önem teşkil ediyor" dedi..

Emlak Bankası sektöre nefes aldıracak!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Emlak Bankası’nın devreye alınmasıyla ilgili konuştu. Yılmaz, "Emlak Katılım Bankası sektöre nefes aldıracak" dedi.

Emlak Bankası riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Emlak Katılım Bankası'nın kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Timur, ''Emlak Katılım Bankası, deprem tehlikesine karşı riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak'' dedi.

'Emlak Bankası' sektör temsilcilerini umutlandırdı!

İMDER Başkanı İslam Yıldırım, Emlak Bankası'nın yıl sonunda tekrar açılacağının açıklanmasının sektörü yeniden umutlandırdığını söyledi. Yıldırım, bu kapsamda gayrimenkul sektörünün banka aracılığıyla desteklenebileceğini ifade etti.

Emlak Bankası, işlevine uygun şekilde sisteme kazandırılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Emlak Bankası'nı, tüm işlevine uygun şekilde sisteme kazandıracaklarını söyledi...

Emlak Bankası, sahalara geri dönüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankası'nı tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştiriyoruz" dedi.

Emlak Bankası sektöre ve ekonomiye ivme kazandıracak!

Emlak Bankası, 16 yıl aradan sonra yeniden açılacak. Konu ile ilgili konuşan sektör temsilcileri inşaat ve gayrimenkul sektörü olmak üzere Türk ekonomisinin kazançlı çıkacağı görüşünde.

Emlak Bankası geri dönüyor!

2001 yılında tasfiyesine kararı verilen Emlak Bankası 16 yıl aradan sonra yeniden sisteme kazandırılıyor. Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Emlak Bankası hakkında açıklamalar yaptı. 

Emlak Bankası küllerinden yeniden doğuyor!

403 şubeli Emlak Bankası, geri dönüyor. Meclis'te yapılan düzenleme ile tasfiye kararı kaldırılan bankanın kurucu başkanı olan Zeki Sayın, açıklamalarda bulundu.

Emlak Bankası için süreç nasıl ilerleyecek?

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı Serpin Alparslan, Emlak Bankası'nın faaliyet geçme kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sürecin nasıl işleyeceğini anlatan Alparslan, Emlak Bankası'nın Nisan 2018 gibi yeniden faaliyete geçeceğini belirtti.

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

1941'de Emlak Bankası tarafından Boğaz'da satılık yalı, arsa, köşk ve koru...

1941 yılında Emlak Bankası, Boğaziçi'nin en seçkin yerinde sahile 82 metre yakınlıkta yalı arsası, köşk ve koru satıyormuş.

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Emlak beyanı nedir?

Gayrimenkul sektöründe kullanılan bir terim olan emlak beyanı, zaman zaman duyulur ve araştırılır. Bu beyan, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirir ve birçok alt başlığa ayrılır. Peki emlak beyanı nedir, ne zaman verilir ve kimlere verilir? İşte emlak beyanı ile ilgili bilgiler...

Emlak beyannamesi nedir? Nereye verilir?

Emlak beyannamesi, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren terimlerden biridir. Vergi yükümlülüğünü ifade eden bu terim, belirli işlemleri kapsamaktadır. Emlak beyannamesi nedir, nereye verilir ve emlak beyannamesi verilirken gereken belgeler nelerdir? Emlak beyannamesi ile ilgili bilgiler...

Emlak vergisi nedir? Kimler emlak vergisi ödemez?

Emlak vergisi, ev sahibi olan kişileri yakından ilgilendiren bir konudur. Emlak vergisi bazı durumlarda ödenir ve bazı durumlarda ise ödenmez. Ev sahiplerinin ödeme yapıp yapmaması gerektiği de bazı durumlara göre belirlenmektedir.

Emlak beyanı nedir? Emlak beyanı ne işe yarar?

Emlak beyanının ne olduğu ve ne işe yaradığı merak edilen konulardan biridir. İşte emlak beyanına dair detaylar!

Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir?

Emlak beyanına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Emlak Bankası da konut mağduru oldu!

Emlak Bankası, orman arazisi ve askeri bölge üzerinde hayata geçirilen konut kooperatifi projesinden 200 konut almak için peşin para ödedi fakat konutları henüz alamadı.

Emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi nedir? Ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla...

Emlak Bankası Yönetim Kurulu Eski Üyesi Galip Altıay vefat etti!

Emlak Bankalılar Yönetim Kurulu Eski Üyesi Galip Altıay hayatını kaybetti

Karşıyaka Belediyesi'nden Emlak Bankası Konutları açıklaması! 

İzmir'e bağlı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Atakent Mahallesi'nde bulunan Emlak Bankası konutlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini iddia eden gruptan açıklama!

İzmir'de hayata geçirilen Emlak Bankası konutlarında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini öne sürdü...

Emlak Bankası nedir Haberi

Emlak Bankası nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ümraniye'de düzenlenen EmlakBank iftarında, Türkiye'nin geçen 2 yılda çok büyük bir değişim ve dönüşümü yaşadığını belirterek, en büyük değişimin, hükümet sisteminde olduğunu ve milletin büyük desteğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğini belirtti. 

Yeni sistemin de ruhuna uygun olarak bakanlığın yetkilerinin genişletildiğini ve sorumluluklarının arttırıldığını ifade eden Bakan Murat Kurum, "Bağlanan yeni genel müdürlükler ve yeni başkanlıklarla beraber çok daha etkin, dinamik, hızlı, çözüm merkezli bir kurum, daha büyük bir aile haline geldik. 93 yıllık birikimi ve yeni yüzüyle Emlak Katılım Bankamız, bu büyük ailenin en yeni ve en genç üyesi oldu. Her şeyden evvel nasıl yoğun bir mesai yaşadığınızı bildiğimi ve takdir ettiğimi bilmenizi isterim. Bu zamana kadar yaptıklarınıza baktığımızda, beklentilerimizin ve arzularımızın gerçekleşeceğine dair...