20 / 04 / 2024

Emlak komisyonu kim öder

Emlak komisyonu kim öder

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı emlakçıların alacağı komisyonların düşeceğini ve emlak komisyonlarına yeni düzenlemelerin getirileceğini açıkladı. 

2023'te 1 milyon 226 bin konut satıldı! Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?

2023'te 1 milyon 226 bin konut satılırken, geçen yıla göre yüzde 17,5 düşüş yaşandı. Piyasa koşullarına göre bu satışların çok bile olduğunu söyleyen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci '' Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?'' diye sordu. İşte detaylar...

Emlakçı komisyonunu kim ödemelidir?

Emlakçı komisyonu, belirli bir taraf aracılığıyla ödenir. Kiralama ve satın alma işlemlerinde emlakçıya komisyon ödenmelidir. Emlakçı komisyonunu kim öder sorusu özellikle de kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki emlakçı konutunu kim ödemelidir? İşte konu hakkında ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 3. Etap 2. Kısım ve 3. Kısım için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 3. Etap 2. Kısım ve 3. Etap 3. Kısım için imzalar atıldı. Peki Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 3. Etap 2. Kısım ve 3. Kısım detayları neler? Projeyi kim inşa edecek? İşte merak edilen soruların cevapları...

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 2. Kısım için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 2. Kısım için imzalar atıldı. Peki Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 2. Kısım detayları neler? Projeyi kim inşa edecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Emlakçı komisyonu 2022 kaç TL oldu?

Gayrimenkul alım, satım ve kiralama işlemlerinde vatandaşların en büyük yardımcıları emlakçılar oluyor. Emlakçılar verdikleri bu hizmet karşılığında komisyon alabiliyorlar. Peki, bu yıl emlakçı komisyonu ne kadar oldu? İşte tüm detaylar..

Emlak Konut GYO Bodrum'dan 1 milyar TL'ye arsa aldı!

Emlak Konut GYO, Muğla Bodrum'da bulunan taşınmazların, toplam 1 milyar 22 milyon 744 bin 320 TL bedelle satın alınmasına ve şirket mülkiyetindeki Esenyurt'ta bulunan taşınmazın 125 milyon TL bedelle satışına ilişkin Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı arasında protokol imzaladı. 

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Emlak Konut GYO, TOKİ'den gayrimenkul aldı! 

Emlak Konut GYO, T.C. Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mülkiyet ve tasarrufundaki muhtelif gayrimenkulleri 3 milyar 910 milyon 322 bin 975 TL'ye satın aldı. 

Emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Gayrimenkuller için emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi 1. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alım satım işlemleri daha hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alanlar da satanlar da ne kadar komisyon ödeyeceğini merak ediyor. Peki, emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

Gayrimenkul kiralama işlemini daha hızlı halletmek isteyenler emlakçılar ile çalışabiliyor. İşlemin tamamlanması halinde ise emlakçıya komisyon ödeniyor. Peki, emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

Emlakçı komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı komisyonu, gayrimenkul alım satımı ve kiralama gibi işlemlerde tarafların en çok merak ettiği kalemler arasında yer alıyor. Peki, emlakçı komisyonu 2022 ne kadar oldu?

Bu fiyattan, bu konutları kim alıyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Bu fiyattan, bu konutları kim alıyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik analizi...

Emlak komisyonu kim öder Haberi

Emlak komisyonu kim öder

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı emlakçıların alacağı komisyonların düşeceğini ve emlak komisyonlarına yeni düzenlemelerin getirileceğini açıkladı. 

Düzenlenen taslak mevzut şekli ile kabul edilir ise emlakçılar alım satımda satış bedelinin yüzde 3’ünden, kiralamada ise 1 aylık kiradan fazla ücret talep edemeyecek. Yeni taslağa göre vatandaşın cebinden ev alıp kiralarken daha az para çıkmış olacak. 

Hüriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz bugünkü yazısında emlak komisyonlarındaki yeni düzenleme konusunu kaleme aldı. İşte, Gülistan Alagöz'ün bugünkü yazısı... 

Emlak komisyonlarına düzenleme geliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci geçtiğimiz haftalarda Taşınmaz Ticareti Yönetmelik Taslağı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yönetmelik taslağına son şeklinin gelecek görüşler doğrultusunda verileceğini belirten Tüfenkci, emlak alım satımındaki hizmet bedelinin yüzde 3’ü geçmeyeceğini, kiralamada ise bir aylık tutardan fazla olmayacağını söyledi.

Peki mevcutta durum nasıl, kim ne kadar...