23 / 04 / 2024

emlak mersin

emlak mersin

Gayrimenkul fiyatlarındaki artıştan, ılıman iklimi ve büyük kentlere göre ucuz yaşam nedeniyle rağbet gören Mersin de nasibini aldı. Kentte, yüzde 50 dolaylarında konut fazlası olduğu belirtilmesine rağmen hem inşaat sektörü hızlandı hem de fiyatlar ikiye

Milli Emlak Mersin'de 8 taksitle 3 arazi satacak!

Mut Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Mersin'de yer alan üç adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış ihalesi 24 Ekim tarihinde yapılacak.

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Mersin Erdemli'de satılık 6 arsa fırsatı! yüzde 20 indirim ve 24 taksit imkanıyla! 

Mersin Erdemli Milli Emlak Müdürlüğü, Mersin ili, Erdemli ilçesi, Kumkuyu ve Aslanlı Mahallelerinde yer alan 6 arsayı 1 milyon 710 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor... 

Mersin’de boş konut stoku azaldı: Kiralar 2 katına yükseldi!

Mersin Tüm Emlakçılar Odası, son dönemde yükselen kiralar sebebiyle kentin, Türkiye’nin en yüksek kira ücretine sahip şehirlerinden olduğuna vurgu yaptı.

Mersin Yenişehir'de 11.5 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Mersin Yenişehir'de yer alan 2 adet arsayı 11 milyon 550 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Mersin'de yetki belgesi olmayan emlak ofisleri kapatılacak!

Mersin'de yetki belgesi olmayan emlakçılara yönelik denetimler yapılıyor. Mersin İl Ticaret Müdürlüğü ile birlikte sürdürülen denetime, Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, sahibi olduğu iş yerinden başladı.

Mersin'de kaçak emlakçılığa geçit yok!

Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, il genelinde yetki belgesi olmayan emlakçılara para cezası uygulanacağını dile getirdi.

Mersin'de emlakçılık sertifikası kursları başlıyor!

Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Sinan Canpolat, 'Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğinde Değişiklik' gereği en az 100 saatlik emlak kursu sertifikası alma mecburiyeti getirildiğini belirtti. 

Akdeniz Belediyesi’nden emlak vergisi uyarısı!

Mersin Akdeniz Belediyesi ,  7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Ocak  olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Mersin'de emlak piyasası hareketlendi! Fiyatlar uçtu!

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral Projesi, emlak piyasasını da canlandırdı. Taşucu'nda 25 yıldır emlakçılık yapan Mesut Katı, bir yıl öncesine kadar 180-200 bin TL olan konut fiyatlarının 350-400 bin TL'ye, bin TL olan konu kiraların ise 4-5 bin TL olduğunu belirtti.

Emlak Katılım’dan Mersin ve Maltepe'ye iki yeni şube!

Şube yatırımlarına devam eden Emlak Katılım, iki yeni şubesini daha hizmete açtı. Mersin’de ilk şubesinin açılışını gerçekleştiren Emlak Katılım, Maltepe şubesini de hizmete açarak İstanbul’da 19 şubeye, Türkiye genelinde ise 38 şubeye ulaştı. 

Mersin'de 12.4 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Mersin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı Anamur Özel Eğitim Uygulama Merkezi çevre düzenlemesi ve Mersin Yenişehir'de 2 adet arsayı kat karşılığı ihaleye çıkarıyor.

Mersin'de 7.4 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Akdeniz ve Yenişehir ilçelerindeki 2 arsayı ihale ile satıyor. İhale 5 Aralık'ta gerçekleşecek..

emlak mersin Haberi

emlak mersin

Mersin Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, daire fiyatlandırılması yapılırken konutun bulunduğu semtin, dairenin konumunun, iç döşemesinin durumu gibi bir çok faktörün etkili olduğuna söyledi. Mersin'e olan rağbetin konut fiyatlarını yükselttiğini, uluslararası marketler ve inşat firmalarının arazi arayışının devam ettiğini belirten Madenli şunları söyledi:

'Mersin'in sıcak denizi ilgiyi artırıyor. Dünyanın gözü Mersin'de. Ilıman iklimi, özellikle sebze ve meyve fiyatlarının ucuz oluşu da bu kenti cazip hale getiriyor. Mersin'de 16 yılda konut sayısında yüzde 215 artış var. Şu an 187 bini sahil kesiminde kentte 460 bin konut olduğu tahmin ediliyor. Bu rakam nüfusa göre hesaplandığında Türkiye ortalamasının üzerinde. Kentte geçen yıl 3 oda 1 salon bir apartman dairesine 18- 20 bin YTL'ye sahip olunabilinirken, bu yıl aynı özellikte...