25 / 04 / 2024

emlak sektöründe son gelişmeler

emlak sektöründe son gelişmeler

İnsanın birinci ihtiyaçları arasında yer alan barınma ihtiyacı dolayısıyla emlak sektöründe sürekli bir hareket oluşuyor. Ancak, emlakçılar hareketliliğin görünürde olduğunu, gerçekte ise ekonomik bir durgunluğun söz konusu olduğunu belirtiyor...

Merkez Bankası'nın faiz indirimi emlak sektörünü hareketlendirdi!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve bankaların hizmete sunduğu alternatifli konut kredisi ödeme planları emlak piyasasını hareketlendirdi. Sektördeki canlanma sahibinden.com emlak verilerine de yansıdı.

Muzaffer Kahraman: Mütekabiliyet yasasıyla emlak sektörü hareketlendi!

Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman, gayrimenkul sektörü özellikle 2014 yılına çok hızlı başladıklarını söyledi. Kahraman, mütekabiliyet yasası ile başta emlak sektörü olmak üzere birçok sektör de hareketlenme yaşandığın söyledi.

Emlakta balon var mı?

Remzi Özdemir Türkiye'de Yeniçağ Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Emlakta balon var mı? sorusuyla emlak sektörünü kaleme aldı. Türkiye bu soruya yanıt arıyor. Emlak fiyatları şişti mi? Türkiye bu konuda da ikiye ayrılmış durumda...

2014'te emlak sektörü yüzde 10 büyüyecek!

EMLAK sektörü, 2013'de satış patlaması yaşadı. 2012 sonunda 701 bin adet konut satılırken, 2013'ün Kasım ayına geldiğimizde satış adedinin şimdiden 900 bin sınırına geldiğini görüyoruz...

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Emlak sektörünün büyük bir darbe aldığını belirten Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, Alanya’da zararına satışların başladığını söyledi. Özgen, emlak sektöründe fiyatların çok geri geldiğini belirtti.

Emlak sektöründe kriz beklenenden erken geldi! İnşaatlar durma noktasında!

Emlak sektöründe KKTC’de fiyatlar ve satışlar düşüyor. İnşaatlar da durma noktasına geldi. İşte detaylar...

Emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti!

Emlakçılar yetki belgesi zorunluluğu düzenlemesindem memnun oldukları belirtiyor. Yeni düzenleme ile emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti.

Alanya'da inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor! Tapularda büyük düşüş!

Yeni ikametgah rejimi sebebiyle Alanya ekonomisinin can damarı olarak bilinen inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak!

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım 2023 tarihinde resmen başlıyor... Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak... Acil bakın...

Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil ve emlak piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat otomobil fiyatlarının düştüğü belirtirken, emlak sektöründe de köpüğün kalktığını söyledi.

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

Emlak sektörü alarm veriyor: Konutta kriz derinleşiyor!

Konutta finansmana erişim zorluğu rakamlara yansıdı. Bankaların kredi musluklarını kısması ve yüksek kredi faizleri emlak sektöründe krize davetiye çıkarıyor. İnşaat sektörü temsilcileri, “Böyle sürerse pazar yüzde 30 daralır” değerlendirmesi yapıyor. İşte detaylar...

Tekstil sektöründe kriz: 150 bin kişi işten çıkarıldı!

Öngörülemeyen döviz kuru, artan maliyetler, pahalılaşan üretim, alım gücündeki erime, eritilemeyen stok sektöre darbe vurdu. Bu kapsamda etkilenen tekstil sektöründe son bir yılda 150 bin kişi işten çıkarıldı.

emlak sektöründe son gelişmeler Haberi

emlak sektöründe son gelişmeler

İnsanın birinci ihtiyaçları arasında yer alan barınma ihtiyacı dolayısıyla emlak sektöründe sürekli bir hareket oluşuyor. Ancak, emlakçılar hareketliliğin görünürde olduğunu, gerçekte ise ekonomik bir durgunluğun söz konusu olduğunu belirtiyor. Emlak sektöründeki hareketlilik ile ilgili bilgi veren Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, yapılan satışlara bakıldığı zaman geçen yıla göre bu yıl yüzde 8-10 arasında artış görüldüğünü ifade etti. Artışın olmasına rağmen piyasada ekonomik durgunluğun olduğunu dile getiren Altınay, "Bazı vatandaşlanmız, kendi oturduğu konutu bir yakınma devrederek, orada satış işlemi yapmış gibi gösterip kredi çekebiliyorlar. Artış görünüyor ama var olan artış büyük çoğunlukta böyle bir aıtış. Para dönmeden birindeki gayrimenkulun sahipliği başkasına geçiyor. 

Arada alınan para da kendi aralarında kullanılıyor" dedi. 


ODA ÜYESİ OLMAYAN EMLAKÇILARA DİKKAT! 


Gayrimenkul alacak ya da kiralayacak olan vatandaşların...