19 / 04 / 2024

emlak vergi dönemleri

emlak vergi dönemleri

Emlak sahipleri tarafından ödenen çevre temizlik ve emlak vergisinin ilk taksit dönemi yarın sona eriyor. Mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor..

Emlak vergileri dönemleri!

Emlak vergileri dönemleri, her sene Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan vergi takvimi kapsamında belirtiliyor. Buna göre şu an 2013 yılı ikinci emlak vergisi dönemi içerisindeyiz...

Unıted Group Global Emlak Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Unıted Group Global Emlak Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Samaneh Mehraban ve Seyedmahdı Saadatagah ortaklığında kuruldu.

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

Hisar Emlak Müdürlüğü duyurdu! 30 bin TL teminatla 190 bin TL’ye araba sahibi olabilirsiniz!

Hisar Emlak Müdürlüğü duyurusunda 30 bin TL teminatla ekonomik ömrünü doldurmuş arabaların satış ihalesine çıkacağını duyurdu. Son tarih 7 Şubat 2023! Sakın kaçırmayın! İşte haberin detayları…

Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanların maaşlarındaki vergi dilimleriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Parsa Travel Emlak Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parsa Travel Emlak Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Alı Alızadesahzabı ve Meısam Jarahı ortaklığında kuruldu.

Espada Kılıç Yapı İnşaat Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Espada Kılıç Yapı İnşaat Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 2 milyon TL sermaye bedeli ile Tayfun Kılıç ve Tuba Gelgit ortaklığında kuruldu.

Nc Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nc Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Mohammad Sohel, Muhammed Fathah Nedumkandathıl Cheri, Nadeem Musthafa ve Suhaıb Kundıl ortaklığında kuruldu.

Ulus Emlak Müdürlüğü Ankara'da 54 adet gayrimenkul satacak! 8 adet taşınmaz kiralayacak!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından Ankara ili, Kalecik, Altındağ ve Elmadağ'da yer alan 54 adet gayrimenkul satılacak ve 8 adet taşınmaz da kiraya verilecek. İşte o ilan...

Milli Emlak Müdürlüğü Ankara'da 62 adet kamu konutu satacak!

Milli Emlak Müdürlüğü, Ankara ili, Sincan ilçesi, Ahi Evran, Kızılay Yücetepe Mahallesinde yer alan toplam 62 adet konutu ihale ile satacak.

Milli Emlak Müdürlüğü'nden 29 adet gayrimenkul satışı! Diyarbakır'da!

Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Milli Emlak Müdürlüğü tarından 29 adet gayrimenkül satışının yapılacağı ilan edildi. 

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü Samsun'da 7 adet arsa satacak!

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü, Samsun ili, Atakum ilçesi,İncesu Mahallesinde yer alan toplam 7 adet arsayı ihale ile satacak.

Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karşıyaka mahallesinde bir adet hazineye ait arsa ihale ile satılacak.

emlak vergi dönemleri Haberi

emlak vergi dönemleri

Emlak sahipleri tarafından ödenen çevre temizlik ve emlak vergisinin ilk taksit dönemi yarın sona eriyor. Mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor.


Aksi halde 1 Haziran'da ödeme yapılsa dahi vergi mükelleflerinden aylık vergi cezası kesiliyor.


Bu iki vergi için ikinci taksit dönemi ise 1 Kasım'da başlıyor, 30 Kasım'da sona eriyor. Emlak vergileri için ödemeler bağlı olunan ilçe belediyesine yapılıyor.


Ancak ödeme döneminde emlak ve çevre temizlik vergisinde bazı ayrı noktalar bulunuyor. Bunlar;


- Emlak vergisini mal sahibi öderken, çevre temizlik vergisini kiracılar da ödeyebiliyor.


- Emlak vergisi tüm taşınmaz mallar için ödenirken, çevre temizlik vergisi yalnız mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Çevre temizlik vergisi arsa ve araziler için ödenmiyor.


- Emlak vergisinde tüm ödemeler belediyeye giderek ya da online bir...