18 / 04 / 2024

emlak vergisi arttı mı 2021

emlak vergisi arttı mı 2021

Haus İstanbul Gayrimenkul Kurucusu Sercan Göller, emlak vergisindeki artışları değerlendirdi. “Tüm mülklerin emlak vergisi değeri, arsa metrekare birim değerinin ve inşaat maliyetinin metrekare birim fiyatının toplamından oluşuyor" diyen Sercan Göller, vergilere itiraza ilişkin de konuştu.

Emlak vergisi yüzde 100 arttı!

Emlak vergisi mükellefleri vergi tutarlarındaki artış karşısında şaşırdı. Emlak vergisi tutarları her 4 senede bir kez takdir komisyonlarınca hesaplanan arsa metrekare birim değerleri (rayiç bedel) üzerinden belirleniyor. Kimi ilçelerde değerler yüzde 100’ün üzerinde arttı.

Emlak vergisinde fiyat artışı!

Emlak değerlerindeki bu yükselişin aynı şekilde Emlak Vergisi'nde de görüleceği kesin. Peki emlak vergisinde fahiş artış nasıl belirlenir? Emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte ayrıntılar...

2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisi mükellefler ilk taksitlerini 1 Mart itibarıyla ödemeye başlayacaklar. Gayrimenkul sahipleri bu sene ne kadar vergi ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, 2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisi yüzde 100 arttı!

Emlak vergisi mükellefleri vergi tutarlarındaki artış karşısında şaşırdı. Emlak vergisi tutarları her 4 senede bir kez takdir komisyonlarınca hesaplanan arsa metrekare birim değerleri (rayiç bedel) üzerinden belirleniyor. Kimi ilçelerde değerler yüzde 100’ün üzerinde arttı.

Yahyalı Belediyesi'nde emlak vergisi geliri 4 kat arttı!

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk döneminde yapılan çalışmalar neticesinde Emlak Vergisi gelirleri 4 kat arttı. 

2018'de emlak vergisi ne kadar arttı?

Gayrimenkul sahiplerinin her yıl düzenli olarak ödemeleri gereken vergiye emlak vergisi deniyor. Peki, 2018'de emlak vergisi ne kadar ödenecek?

Naci Ağbal: Emlak vergisi artışı varsa yeniden düzenleriz!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Özellikle belli bölgelerde emlak vergisi değerinin 1-2 kat arttığı şeklinde şikayetler geliyor. Bununla ilgili vatandaşımızın olağanüstü bir yükle karşılaşmasına neden olan gelişme varsa bunu kontrol altına alacak düzenlemeyi yaparız" dedi.

Emlak Vergisi bu yıl yüzde 2,79 arttı!

Emlak Vergisi mükelleflerinin birinci taksit ödeme süresi Mayıs ayı sonunda bitiyor. Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, emlak vergisi konusunda merak edilenleri anlattı.

2016'da emlak vergisi ne kadar arttı?

Emlak vergisi ödemeleri Mart ayı itibariyle başlıyor. Vergi mükellefleri ilk taksitlerini 31 Mayıs'a kadar 3 aylık bir süre içerisinde ödeyebilecek. Peki, kimler ne kadar vergi ödeyecek? 2016'da emlak vergisi ne kadar arttı?

Emlak vergisi itiraz kaydı nedir?

Taşınmazın bulunduğu bölgedeki yaşanan sosyal ekonomik gelişmeler, taşınmazın değerini arttırabiliyor. Bu durumda emlak vergisi mevcut bedelden daha yüksek miktarda hesaplanıyor. Peki, yüksek emlak vergisine ne yapılır? Emlak vergisi itiraz kaydı nedir?

Emlak vergisi ne kadar arttı?

Emlak vergisi her yıl, yeniden değerleme oranın yarısı kadar artıyor. Peki Ekim 2013'te açıklanan enflasyon oranlarına göre 2014 yılı için emlak vergisi ne kadar arttı? İşte yanıtı...

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

emlak vergisi arttı mı 2021 Haberi

emlak vergisi arttı mı 2021

Her dört yılda bir gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergileri yeniden belirleniyor. Haus İstanbul Gayrimenkul Kurucusu Sercan Göller, değerleme süreçlerinde dikkat edilmesi gereken konulara, gayrimenkul sahibinin haklarına ve değerlemenin nasıl yapıldığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, emlak vergisindeki yükselişlere ilişkin hazırlıklı olmak için gayrimenkul sahiplerinin muhtarlıkla iletişim kurarak; evlerinin emlak değerini öğrenmelerinin öneminli olduğuna vurgu yaptı. Göller, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Tüm mülklerin emlak vergisi değeri, arsa metrekare birim değerinin ve inşaat maliyetinin metrekare birim fiyatının toplamından oluşuyor. Bu emlak vergisi değerleri, bazı bölgelerde 10 katına kadar artış gösterebiliyor. Haziran ayı başından itibaren muhtarlıklarda mülklerin yeni arsa değerleri askıya çıktı. Bağlı bulunduğunuz muhtarlık ile iletişime geçerek mutlaka evinizin emlak değerini öğrenmelisiniz. Öğrendiğiniz bu değerin çok olması...