07 / 05 / 2024

emlak vergisi geliri 2018

emlak vergisi geliri 2018

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk döneminde yapılan çalışmalar neticesinde Emlak Vergisi gelirleri 4 kat arttı. 

Geliri olmayan vatandaşlara emlak vergisi müjdesi!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinden muaf olan milyonlarca vatandaş bulunuyor. Peki, emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları neler? İşte detaylar...

6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti!

Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belli şartlarda emlak vergisinden muaflar. Torba yasada ise geçmiş borçlara yapılandırma fırsatı sunuldu. Peki kimler emlak vergisinden muaf? İşte 6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!

Emlak Vergisi’nden muaf olunan bazı durumlar bulunuyor. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri tek eve sahipse bu vergiden muaf tutuluyor. Ödeyenler ise geri alabiliyor.

15 soruda emlak vergisi muafiyeti!

Her yıl mayıs ve kasım aylarında iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri bazı kişiler muaf tutuluyor. Emekliler, hiç bir geliri olmayanlar, dul ve yetimler emlak vergisi ödemiyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son günler!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi 2'nci taksit ödeme dönemi 10 gün sonra sona eriyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son gün!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ilk taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Tüm gayrimenkul sahiplerinin acele etmesi gerekiyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra sona eriyor. Tüm mükelleflerin acele etmesi gerekiyor.

Emekliler emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisinin ilk taksitinin bu ayın sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Ancak brüt alanı 200 metrekareden küçük sadece bir evi olan bazı kişiler emlak vergisi ödemiyor. Bunlar; emekliler, hiçbir geliri olmayanlar, engelliler, gaziler ile şehitlerin dul ve yetimleri.

Emlak vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Konut, arsa, arazi ve bina gibi taşınmaza sahip olan tüm mükelleflerin 2 hafta içerisinde emlak vergilerini ödemeleri gerekiyor.

Yahyalı Belediyesi'nde emlak vergisi geliri 4 kat arttı!

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk döneminde yapılan çalışmalar neticesinde Emlak Vergisi gelirleri 4 kat arttı. 

Boş yere emlak vergisi ödemeyin!

Geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Boş yere emlak vergisi ödeyenler iade için belediyeye müracaat edebiliyor..

Emlak vergisi geri ödeme dilekçe örneği 2017!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan konut sahipleri ödemeden muaf olabiliyor. Muaf olduğundan habersiz şekilde ödeme yapan kimseler ise bu ödemeyi geri alabiliyor. İşte emlak vergisi geri ödeme dilekçe örneği 2017..

Geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması halinde özürlüler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

emlak vergisi geliri 2018 Haberi

emlak vergisi geliri 2018

Yahyalı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından hazırlanan verilere göre 2014 yılında tahakkuk eden Emlak Vergisi 475 bin TL iken bu rakam 2018 yılında 2,2 milyon TL’ye yükseldi. 

Habertürk'te yer alan habere göre Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, burada yaptığı açıklamada, 20142018 döneminde yapılan saha çalışmasına dikkat çekerek, 2014 yılında vergi alınan daire sayısının bin 49 iken, 2018 yılı itibari bu sayının 10 bin 819’a çıktığını dile getirdi. 

Başkan Öztürk; "Gelir artışında sağlanan başarıdan dolayı başta Emlak İstimlak Müdürümüz olmak üzere tüm personelimize teşekkür ederim. 2014 yılında göreve geldiğimiz günden 31 Aralık 2018 tarihine kadar geçen dönemde, gelir arttırıcı önemli çalışmalar yaptık. 2014 yılında belediyemizin tahakkuk eden Emlak Vergisi 475 bin 619...