18 / 04 / 2024

emlak vergisi miras kalır mı

emlak vergisi miras kalır mı

Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergiyi mal sahipleri ödüyor. Peki, emlak vergisi mükellefi olan gayrimenkul sahibi ölürse ne olur? Emlak vergisi miras kalır mı?

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi miras kalır mı?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergiyi mal sahipleri ödüyor. Peki, emlak vergisi mükellefi olan gayrimenkul sahibi ölürse ne olur? Emlak vergisi miras kalır mı?

Emlak vergisi mükellefinin ölümü halinde ne olur?

Emlak vergisinde mükellef taşınmaz malın sahibi oluyor. Eğer intifa hakkı sahibi varsa, emlak vergisi mükellefi o oluyor. Peki, emlak vergisi mükellefinin ölümü halinde ne olur? Emlak vergisi miras olarak kalır mı?

Miras, Emlak Vergisi’ne esas değer üzerinden vergilendirilecek!

Antalyalı bir vatandaş miras kalan arazinin emlak vergisi değerinin 860 lira olduğundan yola çıkarak bu tutar üzerinden vergi ödedi. Maliye ise vergi ödendikten bir gün sonra 66 bin liraya satılan arazi için ceza yazdı. Danıştay vatandaşı haklı buldu.

Miras kalan evin emlak vergisi!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki miras kalan eve emlak vergisi ödenir mi? İşte miras kalan evin emlak vergisi..

İştirak halinde mülkiyette emlak vergisi!

Miras hukukunda miras kalan bir mala, mirasçılar iştirak halinde mülkiyet ile sahip oluyor. Peki iştirak halinde mülkiyette emlak vergisi nasıl ödenir? İşte 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu esasları..

Elbirliği mülkiyette emlak vergisi!

Mirasçıların sahip olduğu mülkiyet türü olan elbirliği mülkiyetinde ortakların belirlenmiş payları olmuyor. Peki bu mülkiyette kim nasıl emlak vergisini öder? İşte elbirliği mülkiyette emlak vergisi...

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi miras kalır mı Haberi

emlak vergisi miras kalır mı

Emlak vergisi miras kalır mı?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; Kanundaki 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi, dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi, muafiyetin sukut ettiği tarihi, takip eden bütçe yılından itibaren başlıyor.


Emlak vergisinden taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler sorumlu oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Peki, emlak vergisi...