29 / 03 / 2024

emlak vergisi nerede ödenir 2014

emlak vergisi nerede ödenir 2014

Gayrimenkul sahiplerinin devlete ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi için ilk taksit dönemi başladı. Emlak vergisi hangi kuruma ödenir? Emlak vergisi internet üzerinden ödenebilir mi? İşte sorularınızın yanıtı...

Emlak Vergisi'nde sorun nerede?

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, bugünkü yazısında emlak vergisi konusunu ele aldı. İşte Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar'ın o yazısı..

Emlak bildirimi nerede yapılır?

Emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödeniyor. Bu vergi, senede belli dönemlerde iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için bildirim de veriliyor. Peki, emlak vergisi bildirimi nerede verilir?

Emlak vergisi yatırma yerleri!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için her sene ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergiyi taşınmaz malın sahibi ödüyor. Peki, emlak vergisi nerede ödenir? İşte emlak vergisi yatırma yerleri..

Emlak vergisi ödemesi nerede yapılır?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında geliyor. Emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için her sene ödeniyor. Peki, emlak vergisi ödemesi nerede yapılır? İşte yanıtı..

Emlak vergisi yapılandırma nerede yapılır?

6552 sayılı torba yasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte, emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçlarında yapılandırma yapılmasının yolu açıldı. Peki, emlak vergisi yapılandırma nerede yapılır?

Emlak vergisi nereye yatırılır?

Emlak vergisi binalar ve arsa ile araziler için ödeniyor. İlk taksitlerin en son Mayıs ayında, ikinci taksitlerin ise Kasım ayında ödendiği emlak vergisi nereye yatırılır? Emlak vergisi nerede ödenir?

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

Emlak vergisi neye göre hesaplanır?

Emlak vergisinden muaf değilseniz emlak vergisini ödemekle yükümlü olursunuz. Peki ödeyeceğiniz emlak vergisi neye göre hesaplanır? Hesaplamada hangi değerler dikkate alınır? sorularının cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi nerede ödenir 2014 Haberi

emlak vergisi nerede ödenir 2014

Emlak vergisi hangi kuruma ödenir?

Gayrimenkul sahiplerinin devlete ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi için ilk taksit dönemi başladı. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 1. taksiti ödenen emlak vergisi için 2. taksiti ise Kasım ayında ödenecek. 


Size ait gayrimenkulünüzün farklı bir şehirde olduğunu düşünelim. Vergi ödemesini nasıl yapacaksınız? Emlak vergisi hangi kuruma ödenir? Emlak vergisi internet üzerinden ödenebilir mi?


Emlak vergisi ödemeleri gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelere yapılıyor. Ancak söz konusu gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisi ödemelerinde internet seçeneği de yer alıyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.


Ayrıca, emlak vergisi bazı bankaların kredi kartı ile de...