16 / 04 / 2024

emlak vergisi ödenmemesi halinde ceza

emlak vergisi ödenmemesi halinde ceza

2015 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün 30 Kasım 2015 tarihinde mesai bitimi ile birlikte sona eriyor. Peki, emlak vergisi bugün ödenmezse ne olur? Ne kadar vergi cezası kesilir?

Emlak vergisi ceza affı 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza affı var mı? İşte emlak vergisi ceza affı 2021...

Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi cezası 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi durumunda mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi gecikme faizi 2016!

2016 yılı Mart ayı itibariyle emlak vergisi ödemeleri başladı. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, emlak vergisi gecikme faizi 2016 ne kadar?

Emlak vergisi gecikme zammı oranı 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödemesinin yapılması gerekiyor. Verginin zamanında ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı oranı 2015..

Emlak vergisi cezası hesaplama!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan mesken, arsa, arazi ve işyerleri için vergi ödenmesi gerekiyor. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, emlak vergisi cezası nasıl hesaplanır?

Emlak vergisinin ödenmemesi halinde ne olur?

1319 sayılı emlak vergisi kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Peki, emlak vergisinin ödenmemesi halinde ne olur? Emlak vergisini ödememe cezası nedir?

Emlak vergisi beyannamesi hangi durumlarda verilir?

Emlak Vergisi Kanunu'nda geliri olmayan tek mesken sahipleri için bazı muafiyet ve istisnalar var. Bu sayede daha düşük ödenmesi ya da hiç emlak vergisi ödenmemesi söz konusu olabiliyor.Peki,hangi durumlarda emlak vergisi beyannamesi verilir?

Emlak vergisi gecikme cezası 2014!

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve bulunduğu belediyeye göre farklılık gösteriyor. Vergi borcunun ödenmemesi halinde malik, cezaya maruz kalıyor. İşte emlak vergisi gecikme cezası 2014...

Emlak vergisi ödememek mümkün mü?

Emlak Vergisi Kanunu'nda bazı muafiyet ve istisnalar var. Bu sayede daha düşük ya da hiç emlak vergisi ödenmemesi söz konusu olabiliyor. "5 yıl süreyle, emlak vergilerinin 1/4'ü", geçici emlak vergisi muafiyetine tabi...

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi ödenmemesi halinde ceza Haberi

emlak vergisi ödenmemesi halinde ceza

Emlak vergisi bugün ödenmezse ne olur?

2015 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün 30 Kasım 2015 tarihinde mesai bitimi ile birlikte sona eriyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor.


Vergi ödemesi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz bir başka şehirdeyse, ödeme tüm belediyelerden sağlanabiliyor. Ayrıca internet üzerinden de emlak vergisi ödenebiliyor.


Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Vergi için ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. 


Ancak vergi zamanında ödenmezse vergi cezası uygulanıyor. Peki, emlak vergisi bugün ödenmezse ne olur?


Emlak vergisinin...