19 / 04 / 2024

emlak vergisi özürlü

emlak vergisi özürlü

Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması halinde özürlüler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü Samsun'da 7 adet arsa satacak!

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü, Samsun ili, Atakum ilçesi,İncesu Mahallesinde yer alan toplam 7 adet arsayı ihale ile satacak.

Emekliler için emlak vergisi muafiyet şartları!

Emekliler, hiç gelirleri olmayanlar ve özürlüler ile gazilerin ve şehitlerin dul ve yetimlerinin de belli şartlarda emlak vergisi ödemesi gerekmiyor. Emeklilerin emlak vergisinden muaf olması için aranan şartları sizler için araştırdık...

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Emlak vergisi matrahı nasıl belirlenir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında Emlak vergisi matrahı Emlak Vergisi Kanunu uyarınca belirlenen vergi matrahları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Emlak vergisi 2017 ne kadar?

Emlak vergisi 2017 ilk ödemelerinde 1. ay bitiyor. Henüz ödeme yapmamış mükellefler ödemelerini 2 ay içerisinde ödeyebilecek. Peki, emlak vergisi 2017 ne kadar?

Melikgazi'de hafta sonu emlak vergisi mesaisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı Emlak Vergisi'nin ikinci taksitinin Kasım Ayı içerisinde yatırılması gerektiğini hatırlatarak, "Vergi mükelleflerimiz için Cumartesi ve Pazar Günleri Emlak ve İstimlak Müdürlüğü çalışanları tam mesai yapacaklardır.

Melikgazi Belediyesi'nde emlak vergisi mesaisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı emlak Vergisi’nin ikinci taksitinin Kasım Ayı içerisinde yatırılması gerektiğini hatırlatarak, “Vergi mükelleflerimiz için Cumartesi ve Pazar Günleri Emlak ve İstimlak Müdürlüğü çalışanları tam mesai yapacaklardır.

Varlık yönetim şirketleri Emlak Vergisi’ne talip!

Bankaların 27 milyar liralık batık kredisini 3.3 milyara alan varlık yönetim şirketleri, 2.9 milyar lirayı tahsil etti. Hilmi Güvenal, “Tahsilattaki uzmanlığımız ile faturalara ve Emlak Vergisi’ne de talibiz” dedi.

Geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması halinde özürlüler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Emlak Vergisi birinci taksiti yatırma süresinin 31 Mayıs 2016 Salı günü son bulacağını hatırlatarak, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün gerekli tedbirleri aldığını söyledi.

5 adımda emlak vergisi ödeme!

Tüm gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için ilk taksit döneminin sonu yaklaşıyor. Henüz ödeme yapmamış kimselerin önünde son 25 gün bulunuyor. İşte emlak vergisi ödeme işlemleri..

Emekliler emlak vergisi ödeyecek mi?

DÜN, genel olarak emlak vergisini kimlerin ödemeyeceğini, koşullarını ve ev hanımı, işsizler ve engelliler için detaylarına bakmıştık. Bugün; emekliler için tanınan emlak vergisi avantajına detaylarıyla göz atacağız.

emlak vergisi özürlü Haberi

emlak vergisi özürlü

Emlak vergisini, Türkiye sınırları içerisinde taşınmazı olan herkesin ödemesi gerekiyor. Ancak 1319 sayılı kanun gereğince tek meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor.


Emlak vergisinde geliri olmayan tek mesken sahipleri vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. Muafiyet için sahip olunan evin 200 metrekareden büyük olmaması gerekiyor. 


Muafiyet şartlarını taşıyan kimseler belediyeye müracaat ederek vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. 2016 yılında yapılan düzenleme ile engelliler muaf olabilecek kimseler arasında eklendi.


Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması halinde özürlüler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor.


Özürlülerin indirimli bina vergisi oranından yararlanabilmeleri için bu durumlarını tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınmış olan sağlık kurulu raporu ile ilgili belediyelere belgelendirmeleri gerekiyor.


Peki, engelli kimsenin geliri varsa ne olur? Geliri olan özürlülerin emlak vergisi muafiyeti var mı?


Özürlülerin indirimli oran uygulamasında "gelir elde...