18 / 04 / 2024

emlak vergisi rayiç bedeli nasıl belirlenir

emlak vergisi rayiç bedeli nasıl belirlenir

Emlak vergisi hesaplamalarında göz önünde bulundurulan kıstaslar arasında rayiç bedeli de yer alıyor. Emlak vergisi rayiç bedeli hususu ve ilgili detaylar haberimizin içerisinde yer alıyor...

Emlak vergisi yüzde 100 arttı!

Emlak vergisi mükellefleri vergi tutarlarındaki artış karşısında şaşırdı. Emlak vergisi tutarları her 4 senede bir kez takdir komisyonlarınca hesaplanan arsa metrekare birim değerleri (rayiç bedel) üzerinden belirleniyor. Kimi ilçelerde değerler yüzde 100’ün üzerinde arttı.

İş yerlerinde emlak vergisi hesabı!

İş yerleri için, mülkün rayiç değeri üzerinden büyükşehir olan iller için binde 4, diğer illerde binde 2 oranında ilçe belediyelerine ödeme yapılıyor. Binde 2 veya binde 4 oranlarının uygulandığı Emlak Vergisi rayiç değeri de (matrah) iki kalemin toplamından oluşuyor.

2019 emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi ödemeleri mayıs ayının sonuna kadar yapılacak. Vergi oranları sabit; konutlarda rayiç değerin binde biri, işyerlerinde rayiç değerin binde ikisi üzerinden vergi hesaplanıyor.

İki dairesi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi her taşınmaz için farklı oranlarda hesaplanıyor. Taşınmaz malın sahip olduğu rayiç bedel, verginin ne kadar olacağını belirliyor. Vergide bazı muafiyetler bulunuyor. Peki, iki dairesi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi 2015 oranları!

Emlak vergisi her taşınmaz malda farklı oranlarda hesaplanıyor. Taşınmaz malın sahip olduğu rayiç bedel, verginin ne kadar olacağını belirliyor. Peki, emlak vergisi 2015 oranları ne kadar?

Emlak vergisi rayiç bedeli nasıl hesaplanır?

Rayiç bedel, alım satım işlemlerinde satışa konu olan gayrimenkulün minimum piyasa değeri olarak tanımlanıyor. Peki, emlak vergisi rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi rayiç değerleri...

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

emlak vergisi rayiç bedeli nasıl belirlenir Haberi

emlak vergisi rayiç bedeli nasıl belirlenir

Emlak vergisi rayiç bedeli!

Konut, işyeri, bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için devlete her sene emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Söz konusu vergi ödemeleri için sahip olunan emlağın rayiç bedelleri üzerinden emlak vergisi oranları hesaplanıyor. Böylece vergi olarak ödenecek tutar ortaya çıkıyor.


Emlak vergileri hesaplamalarında kullanılan rayiç bedelleri değer tespit komisyonları tarafından belirleniyor.


Komisyon vali, defterdar, belediye başkanı, tapu sicil müdürü veya vekilleri, belediyeden yetkili bir memur, ticaret odası, ziraat odası ve esnaf odaları yetkililerinden oluşuyor. Dört yılda bir yapılan tespitler üzerinden her sene yeniden değerleme oranı düzenleniyor.


Emlak vergisi yüzdesi

Emlak vergisi yüzdesi, her sene Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ile duyuruluyor.  Buna göre 2013 yılı emlak vergisi oranları yüzde 7.80 olarak belirlendi.



Emlak vergisi online ödeme!
Emlak vergisi kimlere muaf?
Emlak...