28 / 03 / 2024

emlak vergisi taksiti nasıl ödenir

emlak vergisi taksiti nasıl ödenir

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisi ödemek için ne gerekli? Vergi nasıl ödenir?

Emlak vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

Mesken, işyeri, arsa ve araziler için 1319 sayılı Kanun gereğince her sene emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. İki taksitte ödenebilen emlak vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi hangi durumlarda ödenmez?

Emlak vergisinin ilk taksiti mart nisan mayıs aylarında, ikinci taksiti ise kasım ayında ödenmesi gerekiyor. Peki ücretsiz izindekiler, arsa ve arazisi olan emekliler, tek yazlığı bulunan emekliler emlak vergisinden muaf tutuluyor mu? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

Emekliler için emlak vergisi muafiyet koşulları 2020!

Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri Mart'ta başlamıştı, 31 Mayıs'ta da sona erecek. İkinci taksiti ise Kasım ayı içinde olmak üzere iki eşit taksit şeklinde ödenecek. Emekli olanlar ise emekli oldukları tarihi izleyen yıldan bu yana sıfır oranlı emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor...

12 soruda emlak vergisi muafiyeti 2019!

Emlak Vergisi’nin ikinci taksiti için son gün 2 Aralık. Bu tarihi geçirenlere gecikme cezası uygulanacak. Fakat bazı şartlarda vergi ödenmiyor. Üstelik ödenen paralar 5 yıla kadar geri alınıyor. İşte 12 soruda emlak vergisi muafiyeti 2019...

Emlak vergisi ödemelerinde son gün ne zaman?

Emlak vergisinin ikinci taksitinin ödemesinde son tarihin 30 Kasım olduğunu sözlerine ekleyen uzmanlar, mükellefleri ceza almamaları karşısında uyardı. İşte, 2019 emlak vergisi ödemelerinin ikinci taksiti ile ilgili merak edilenler...

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Emlak Vergisi ilk taksiti yatırma süresinin 31 Mayıs 2019 tarihinde sona ereceğini söyledi.

Antakya Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Antakya Belediyesi emlak vergisi ve iş yerleri için çevre temizlik vergisi 2. taksiti için uyarı yaptı...

Emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Emlak vergisi ikinci taksit ne zaman 2018?

2018 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs ayları içinde ödendi. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ne zaman 2018?

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018! 

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisinde 2. taksit dönemi bugün itibari ile başladı. Peki, emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

2018 emlak vergisi 2. taksiti ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri ne zaman yapılacak?

Emlak vergisi 1. taksiti için son 8 gün!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı Mayıs'ın sonuna kadar ilk taksitin ödenmesi gereken emlak vergisi ile ilgili açıklamalar yaptı.

emlak vergisi taksiti nasıl ödenir Haberi

emlak vergisi taksiti nasıl ödenir

Emlak vergisi ödemek için ne gerekli?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor.Emlak Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor.


Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. Emlak vergisi, her sene iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Verginin ilk taksiti, Mart, Nisan, Mayıs; ikinci taksiti ise Kasım aylarında ödeniyor. Peki, emlak vergisi ödemek için ne gerekli?


Büyükşehir Belediyesinde;

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde;

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1      ...